Connect with us

Produktguider

Utemöbler till uteserveringen, en liten guide!

Publicerad

den

Utemöbler

Funderar du på att köpa nya utemöbler till uteserveringen, men vet inte riktigt vad du ska välja?

Här har du då en guide där du kan se för- och och nackdelar med de vanligaste typerna av utemöbler utifrån hållbarhet och mängden underhåll.

Aluminiummöbler

Fördelar: Utemöbler av aluminium är väldigt lättskötta tack vare att de inte rostar, möglar eller slits ut i någon större omfattning. Det räcker helt enkelt att torka av dem då och då. Aluminiummöbler är p g a. sin ringa vikt lätta att flytta in på kvällarna.
Nackdelar: Precis som på alla metaller kan det bildas ärg, en grönaktig ”skorpa” på möblerna som inte är så snyggt. Det är dock inte så farligt utan kan tvättas bort. Tänk också på att ytan kan bli repig under lång tids användning.

Rottingmöbler

Det finns två typer av rottingmöbler: Naturlig rotting och konstrotting. Naturlig rotting kommer från stammen från speciella typer av palmer. Utemöbler av den här typen av rotting kan bara stå inomhus, i t ex. uterum. Utsätts de för långvarig fukt ruttnar de till slut.
Vad man brukar använda utomhus istället är konstrotting, där stolen är uppbyggd med plasttråd. Rottingmöbler finns i många olika prisklasser och det som skiljer bra konstrotting mot dålig är hur bra kvalitet plasttrådarna har. Vanligast är det tjockleken på tråden som avgör slitstyrkan. Hur bra plasttråden klarar av kyla och värme avgör också livslängden.
Fördelen med konstrotting är att dessa utemöbler är extremt lättskötta. Oftast räcker det att man spolar av dem med lite vatten då och då för att hålla smutsen borta. Det börjar bli mer och mer vanligt att man gör typ en soffhörna på uteserveringar i dag. Vi flyttar ut vardagsrummet på torget.

Utemöbler av teak

Teak är ett träslag som ursprungligen kommer från sydöstra Asien. Virket som är tungt och hårt har hög motståndskraft mot väta och angrepp, och lämpar sig därför ypperligt som material i utemöbler och på båtar. Träslaget blev populärt i väst på 50- och 60-talet. I Indien är det mycket populärt och används till allt från dörrar till möbler.
Om du bryr dig om miljön tycker jag du ska fråga butiken om de kan redogöra om virket i utemöbler är odlat eller om de växt naturligt. Gamla teakträd börjar nämligen försvinna på grund av träslagets popularitet.
Om man vill kunna behålla träets rödbruna färg krävs att man noga sköter om det. Varje år behöver man slipa och olja in träet. Gör man det inte får utemöblerna en gråfärgad yta istället.

Slutsats: Det är väldigt viktigt att man väljer utemöbler som är gjorda för offentlig miljö, att det är kraftiga stommar och bra material. Det hittar ni här www.restaurangmöbler.se

Utemöbler till uteserveringen, Utemöbler till restaurangen, Utemöbler till poolen, Utemöbler till trädgården

 

Fortsätt Läsa

Intressant

10 tips hur man väljer rätt matleverantör när man startar en ny restaurang

Publicerad

den

Av

Att starta en restaurang är en spännande och utmanande uppgift. Det finns många faktorer att ta hänsyn till, såsom menyn, lokalen, personalen och självklart matleverantören. Att hitta en pålitlig och pålitlig matleverantör är avgörande för framgången för din restaurang. Här är tio tips på hur du hittar den bästa matleverantören när du startar din restaurang.

 • Utvärdera dina behov

Innan du börjar söka efter matleverantörer, måste du förstå vilka behov din restaurang har. Vad kommer att vara på menyn och vilken typ av råvaror kommer du att behöva? Tänk på hur ofta du behöver leveranser och hur mycket mat du kommer att behöva för att försörja din verksamhet. Även budgeten är viktig att ta hänsyn till. När du har en klar bild av dina behov, kan du börja leta efter en matleverantör som uppfyller dina krav.

 • Gör din forskning

Gör en lista över matleverantörer i ditt område och gör din forskning. Titta på deras webbplatser för att få en bättre förståelse för deras produkter, priser och leveranstider. Läs också recensioner från andra restauranger som använder deras tjänster för att få en uppfattning om kvaliteten på deras produkter och service.

 • Be om prov

Innan du bestämmer dig för en matleverantör, be om prov på deras produkter. Detta ger dig möjlighet att bedöma kvaliteten på deras råvaror och se om de uppfyller dina behov. Om möjligt, besök deras anläggning för att se hur deras produktionsprocess fungerar.

 • Fråga om referenser

Be om referenser från andra restauranger som använder deras tjänster. Detta ger dig möjlighet att prata med andra som har erfarenhet av att arbeta med leverantören och få feedback på deras kvalitet och service. Var noga med att ställa frågor om deras erfarenheter med leverantören och om de skulle rekommendera dem till andra.

 • Titta på avtal och villkor

När du har valt en matleverantör, se till att titta på deras avtal och villkor noga. Se till att du förstår alla villkor, inklusive priser, betalningsvillkor, minimikrav och leveranstider. Var noga med att också titta på vilka garantier de erbjuder om det skulle uppstå problem med leveransen eller produkterna.

Sammanfattningsvis är att hitta den bästa matleverantören för din restaurang en viktig del av att starta din verksamhet. Det är viktigt att utvärdera dina behov, göra din forskning, be om prov och referenser, och titta på avtal och villkor noggrant innan du väljer en leverantör. Med lite tid och ansträngning kan du hitta en pålitlig och högkvalitativ matleverantör som kan hjälpa till att göra din restaurang till

en succé. Här är några ytterligare tips att tänka på när du söker efter den bästa matleverantören för din restaurang:

 • Håll ögonen öppna för specialerbjudanden

Många matleverantörer erbjuder specialpriser eller rabatter för nya kunder. Håll ögonen öppna för sådana erbjudanden, men var noga med att inte låta priset vara det enda som avgör ditt val. Det är viktigt att titta på kvaliteten på produkterna och servicen som erbjuds.

 • Titta på hållbarhet och etik

Många konsumenter är mer medvetna om hållbarhet och etik när det gäller matproduktion och konsumtion. Att välja en matleverantör som fokuserar på hållbarhet och etik kan inte bara hjälpa dig att tillgodose dina kunder, utan också göra din restaurang mer konkurrenskraftig. Fråga din leverantör om deras hållbarhets- och etikprinciper och se till att de uppfyller dina krav.

 • Bygg relationer

Att bygga en relation med din matleverantör är viktigt för att säkerställa en pålitlig och effektiv leverans av produkterna. Håll kommunikationen öppen och tydlig, och var noga med att kommunicera eventuella förändringar i dina behov eller schema. En bra relation med din leverantör kan också öppna dörrar för nya produkter och specialerbjudanden.

 • Var flexibel

Var öppen för att testa nya produkter eller samarbeta med din leverantör för att hitta lösningar på eventuella problem. En flexibel inställning kan hjälpa dig att hitta nya och spännande råvaror och skapa en bättre relation med din leverantör.

 • Uppdatera regelbundet

När din restaurang växer och utvecklas, kan dina behov och krav på din matleverantör också ändras. Se till att regelbundet utvärdera din leverantör och deras tjänster för att säkerställa att de fortfarande uppfyller dina behov och krav.

 

Sammanfattningsvis är det viktigt att noggrant överväga dina behov och göra din forskning när du söker efter den bästa matleverantören för din restaurang. Var noga med att be om prov och referenser, titta på avtal och villkor och bygg relationer med din leverantör. Genom att vara öppen, flexibel och uppdatera regelbundet, kan du säkerställa att din matleverantör hjälper din restaurang att lyckas.

Fortsätt Läsa

Intressant

Starta restaurang: En guide för valet mellan el- och gasspis

Publicerad

den

Av

Att välja rätt spis för din restaurang är viktigt när du startar en ny restaurang. Det finns två huvudtyper av spisar som du kan välja mellan: elspis eller gasspis. Valet beror på vad som passar din budget och dina behov.

 

När du väljer mellan elspis eller gasspis finns det några saker att tänka på. Elspisar är billigare att installera och kräver mindre underhåll, men kan vara dyrare att driva beroende på elpriset. Gasspisar är oftast dyrare att installera och kräver en gasledning för stadsgas eller en för gastuber korrekt förvaring och brandtekniskt byggd lokal. Det kan dock vara billigare i drift över tid.

Du bör även tänka på prestanda när du väljer en spis. Gasspisar har en snabbare uppvärmningstid och ger dig exakt temperaturkontroll, vilket är bra för en hektisk restaurangmiljö. Elspisar ger dig en jämnare temperaturfördelning över plattorna, vilket är bättre för vissa matlagningstekniker.

Sist men inte minst, när du väljer en spis för din restaurang, bör du också tänka på storlek och kapacitet. En stor och kraftfull spis kan hjälpa till att effektivisera matlagningen och minska väntetiderna för dina gäster.

När du ska starta en restaurang kan valet mellan en elspis eller gasspis vara svårt. Men genom att tänka på kostnad, prestanda och storlek kan du göra det bästa valet för din nya restaurang. Glöm inte att rådfråga experter inom branschen för att få hjälp och råd.

Fortsätt Läsa

Produktguider

Så väljer du rätt öl för din restaurang – experttips

Publicerad

den

Av

Det finns många faktorer som kan påverka valet av öl på en restaurang. Här är några saker att tänka på:

 1. Menyn: Välj öl som passar till maten på menyn. Till exempel kan en mörk, kraftig öl funka bra till en köttgryta, medan en ljus, frisk öl kan passa bättre till fisk eller skaldjur.
 2. Pris: Öl kan vara en prisvärd dryck för kunderna, så tänk på att ha en bra balans mellan kvalitet och pris.
 3. Efterfrågan: Tänk på vad dina kunder gillar och efterfrågar. Du kan till exempel erbjuda en mix av klassiska och nyare ölsorter för att tilltala en bredare publik.
 4. Tillgänglighet: Se till att du kan få tag på ölen du vill ha och att det finns en bra balans mellan lokala och internationella ölsorter.
 5. Öltyper: Öl finns i många olika sorter, så det kan vara bra att ha ett brett utbud av olika öltyper, såsom lager, ale, stout, porter, wheat beer osv. Detta ger kunderna möjlighet att testa olika sorter och hitta något som passar just deras smak.Ett förslag på öl som passar på en restaurang

 

 • Pilsner: En ljus lageröl med en balanserad humlebeska och en frisk, krispig smak. Exempel: Beck’s, Stella Artois, Pilsner Urquell.
 • Ale: En mer komplex öl med en smak av humle och malt. Exempel: New Castle Brown Ale, Bass Ale, Sierra Nevada Pale Ale.
 • Stout: En mörk och kraftig öl med toner av choklad och kaffe. Exempel: Guinness, Newcastle Brown Ale, Old Rasputin Russian Imperial Stout.
 • Porter: En mörk öl med en balanserad smak av malt och humle. Exempel: Samuel Smith’s Taddy Porter, Anchor Porter, Founder’s Porter.
 • Veteöl: En ljus öl med en frisk smak av citrus och banan. Exempel: Hoegaarden, Blue Moon, Weihenstephaner Hefeweissbier.
 • Saison: En frisk och torr öl med en kryddig smak. Exempel: Saison Dupont, Boulevard Tank 7 Farmhouse Ale, Allagash Saison.
 • Belgisk Dubbel: En mörk och kraftig öl med en sötma från malt och en balanserad humlebeska. Exempel: Chimay Red, Westmalle Dubbel, St. Bernardus Abt 12.
 • India Pale Ale (IPA): En humleforward öl med en stark beska. Exempel: Sierra Nevada IPA, Lagunitas IPA, Bell’s Two Hearted Ale.
 • Farmhouse Ale: En kryddig och frisk öl med en gärkaraktär. Exempel: Saison Dupont, Boulevard Tank 7 Farmhouse Ale, Allagash Saison.
 • Lager: En klassisk öltyp som passar till många olika maträtter. Exempel: Budweiser, Heineken, Corona.

 

En ölkyl eller drickakyl är ett kylskåp som är specifikt designat för att förvara och kyla dricka som öl. Det finns flera olika typer av ölkylar på marknaden med varierande kapacitet, dimensioner, temperaturintervall och funktioner.

När man väljer en ölkyl är det viktigt att tänka på hur många flaskor eller burkar man behöver förvara samtidigt. Detta kan hjälpa till att avgöra vilken kapacitet ölkyl som är lämplig. Dimensioner är också viktigt att ta hänsyn till, man bör mäta utrymmet där man tänker placera kylen för att se till att den får plats. Ska den placeras under disk så är det en back bar som du behöver, dessa är lägre.

En annan viktig faktor att tänka på är temperaturintervallet, öl ska förvaras vid en specifik temperatur för att behålla sin smak och kvalitet, se till att kylen har möjlighet att ställas till det tänkta temperaturintervallet som är lämpligt för den typ av öl som du tänker förvara.

Drickakylar kommer i flera olika storlekar kontrollera om du behöver en enkel ölkyl i standardbredd eller om den ska vara smalare. Det finns även bredare som dubbel ölkyl med 2 eller 3 dörrar.

Du kanske även serverar din öl på fat, då kan lämplig förvaring vara viktigt för dessa med anslutningsmöjlighet och en kyl för ölfat kan då vara aktuell.

 

Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB