Restaurangtips för nya restauratörer
De första åren är den mest riskfyllda tiden för en ny restaurangägare. Man kan tydligt se detta i statistiken där tre av tio nystartade restauranger inom flera branscher läggs ner under det första året. För att detta inte ska hända så finns det fem steg du kan följa som kraftigt förbättrar oddsen för att din restaurang ska överleva.
5 restaurangtips till nystartade restauranger 
Restaurangtips 1. Prata med gästerna
Att i början göra olika marknadsundersökningar kan hjälpa dig att undvika misstag som många gör. På så sätt kan du försäkra dig om att du har rätt erbjudande, till rätt pris, på rätt marknad.
Restaurangtips 2. Var noga vid val av plats
Oavsett om du har en bra adress som är lätt att komma ihåg eller en restaurang på en plats där mycket folk rör sig så är det viktigt att just din restaurang är på rätt plats..
Restaurangtips 3. Håll kostnaderna nere
Ta reda på alla tänkbara sätt att spara pengar på. Då kan du klara dig en längre tid, tills inkomsten börjar täcka utgifterna. Gör själv så mycket du kan under så lång tid som möjligt. När hjälp sedan behövs kan du försöka ta in praktikanter eller annan billig arbetskraft. Vänta in i det sista med att göra inköp och försök skjuta på så många kostnader som möjligt.
Restaurangtips 4. Planera för problem
Sätt dig ner och fundera ut alla tänkbara saker som kan gå fel i verksamheten. Gör sedan upp en plan för hur du ska lösa dessa problem, så att du kan hantera dem om/när de uppstår. För du ska inte tro att din verksamhet kommer att vara helt problemfri. Att investera i restaurangutrustning och restaurangmöbler som är av bra kvalitet gör att verksamheten flyter på.
Restaurangtips 5. Analysera hur det går
Även om det är svårt att hitta tid den första tiden med din nya restaurang så är det viktigt att sätta sig ner och granska hur det går. Titta igenom siffrorna och analysera om allt går enligt planerna. Visar det sig att det inte går som du önskat dig, se då till att ändra strategi. De mest framgångsrika nystartade restaurangerna har oftast testat flera olika möjligheter innan de finner rätt väg att gå.