Connect with us

Produktguider

Restaurangkylskåp

Publicerad

den

Restaurangkylskåp Köpguide

 

Restaurangkylar är fristående utrustning som är utformad för just restauranger och storkök. De är tillverkade med tanke på användarvänlighet, för att göra arbetet och förvaringen så smidig som möjligt och tåla dagligt slitage under många år. Rostfritt stål är det optimala materialet. Kraftiga gångjärn i dörrarna håller för intensiv användning. Detaljer som lås är också viktiga.

Undvik att falla för frestelsen att köpa kylar som är tillverkade för privat bruk – risken är att sådana kylar inte lever upp till kraven som ställs i ett restaurangkök.

Tänk på före köp:

Hur ofta behöver du öppna ditt restaurangkylskåp? Vilka ytor är tillgängliga? Beräkna den mängd livsmedel du behöver för att driva restaurangen i en vecka och du får ett mått för den volym du bör välja för ditt restaurangkylskåp.

Materialval: Ytskikt i rostfritt stål, ut- och gärna invändigt, är mer hållbart i restaurangmiljön än andra material och det är lätt att hålla rent. Att ha hjulförsedda kylskåp underlättar både vanlig rengöring och kontinuerlig rengöring av baksidor så att dessa är dammfria. Finns bromsar på ett hjulpar?

Dörrar: Vill du ha glasdörrar på ditt restaurangkylskåp? Är dörren eller dörrarna självstängande? Kan du välja vilken sida handtaget ska sitta på? Vilken sida dörren skall hängas på? Ingår lås?

Temperatur: Är termometern lätt att ställa in läsa av? Automatisk avfrostning är numera självklart. Kylutrustning bör stå svalt, på avstånd från värmeenheterna i köket. Kontrollera kylens klimatklass. Är kylningen ventilerad eller fläktdriven? Det påverkar ljudnivån och därmed arbetsmiljön.

Tillval: Behöver du göra någon form av tillval med extra hyllor, eller andra typer av hyllor än vad som är standard i den modell av restaurangkylskåp du väljer? Välj vad som ger bäst utrymme i ett restaurangkylskåp för just din verksamhet.

Tänk igenom ditt val ordentligt och ta med i beräkningen att eventuella tillval och smarta funktioner, som vid köpet är en extra kostnad, kan underlätta det dagliga arbetet mycket och på så vis spara tid och pengar på längre sikt. Ett restaurangkylskåp ska hålla i minst tio år om det sköts rätt, därför är det väsentligt att jämföra olika modeller och tillval innan du gör investeringen. Var noga med underhållet så håller kylskåpet längre. På Krogklippet hittar du ett stort utbud av restaurangkylskåp.

 

annons22
Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Intressant

Så väljer du rätt öl för din restaurang – experttips

Publicerad

den

Av

Det finns många faktorer som kan påverka valet av öl på en restaurang. Här är några saker att tänka på:

 1. Menyn: Välj öl som passar till maten på menyn. Till exempel kan en mörk, kraftig öl funka bra till en köttgryta, medan en ljus, frisk öl kan passa bättre till fisk eller skaldjur.
 2. Pris: Öl kan vara en prisvärd dryck för kunderna, så tänk på att ha en bra balans mellan kvalitet och pris.
 3. Efterfrågan: Tänk på vad dina kunder gillar och efterfrågar. Du kan till exempel erbjuda en mix av klassiska och nyare ölsorter för att tilltala en bredare publik.
 4. Tillgänglighet: Se till att du kan få tag på ölen du vill ha och att det finns en bra balans mellan lokala och internationella ölsorter.
 5. Öltyper: Öl finns i många olika sorter, så det kan vara bra att ha ett brett utbud av olika öltyper, såsom lager, ale, stout, porter, wheat beer osv. Detta ger kunderna möjlighet att testa olika sorter och hitta något som passar just deras smak.Ett förslag på öl som passar på en restaurang

 

 • Pilsner: En ljus lageröl med en balanserad humlebeska och en frisk, krispig smak. Exempel: Beck’s, Stella Artois, Pilsner Urquell.
 • Ale: En mer komplex öl med en smak av humle och malt. Exempel: New Castle Brown Ale, Bass Ale, Sierra Nevada Pale Ale.
 • Stout: En mörk och kraftig öl med toner av choklad och kaffe. Exempel: Guinness, Newcastle Brown Ale, Old Rasputin Russian Imperial Stout.
 • Porter: En mörk öl med en balanserad smak av malt och humle. Exempel: Samuel Smith’s Taddy Porter, Anchor Porter, Founder’s Porter.
 • Veteöl: En ljus öl med en frisk smak av citrus och banan. Exempel: Hoegaarden, Blue Moon, Weihenstephaner Hefeweissbier.
 • Saison: En frisk och torr öl med en kryddig smak. Exempel: Saison Dupont, Boulevard Tank 7 Farmhouse Ale, Allagash Saison.
 • Belgisk Dubbel: En mörk och kraftig öl med en sötma från malt och en balanserad humlebeska. Exempel: Chimay Red, Westmalle Dubbel, St. Bernardus Abt 12.
 • India Pale Ale (IPA): En humleforward öl med en stark beska. Exempel: Sierra Nevada IPA, Lagunitas IPA, Bell’s Two Hearted Ale.
 • Farmhouse Ale: En kryddig och frisk öl med en gärkaraktär. Exempel: Saison Dupont, Boulevard Tank 7 Farmhouse Ale, Allagash Saison.
 • Lager: En klassisk öltyp som passar till många olika maträtter. Exempel: Budweiser, Heineken, Corona.

 

En ölkyl eller drickakyl är ett kylskåp som är specifikt designat för att förvara och kyla dricka som öl. Det finns flera olika typer av ölkylar på marknaden med varierande kapacitet, dimensioner, temperaturintervall och funktioner.

När man väljer en ölkyl är det viktigt att tänka på hur många flaskor eller burkar man behöver förvara samtidigt. Detta kan hjälpa till att avgöra vilken kapacitet ölkyl som är lämplig. Dimensioner är också viktigt att ta hänsyn till, man bör mäta utrymmet där man tänker placera kylen för att se till att den får plats. Ska den placeras under disk så är det en back bar som du behöver, dessa är lägre.

En annan viktig faktor att tänka på är temperaturintervallet, öl ska förvaras vid en specifik temperatur för att behålla sin smak och kvalitet, se till att kylen har möjlighet att ställas till det tänkta temperaturintervallet som är lämpligt för den typ av öl som du tänker förvara.

Drickakylar kommer i flera olika storlekar kontrollera om du behöver en enkel ölkyl i standardbredd eller om den ska vara smalare. Det finns även bredare som dubbel ölkyl med 2 eller 3 dörrar.

Du kanske även serverar din öl på fat, då kan lämplig förvaring vara viktigt för dessa med anslutningsmöjlighet och en kyl för ölfat kan då vara aktuell.

 
Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Utemöbler till uteserveringen, en liten guide!

Publicerad

den

Av

Utemöbler

Funderar du på att köpa nya utemöbler till uteserveringen, men vet inte riktigt vad du ska välja?

Här har du då en guide där du kan se för- och och nackdelar med de vanligaste typerna av utemöbler utifrån hållbarhet och mängden underhåll.

Aluminiummöbler

Fördelar: Utemöbler av aluminium är väldigt lättskötta tack vare att de inte rostar, möglar eller slits ut i någon större omfattning. Det räcker helt enkelt att torka av dem då och då. Aluminiummöbler är p g a. sin ringa vikt lätta att flytta in på kvällarna.
Nackdelar: Precis som på alla metaller kan det bildas ärg, en grönaktig ”skorpa” på möblerna som inte är så snyggt. Det är dock inte så farligt utan kan tvättas bort. Tänk också på att ytan kan bli repig under lång tids användning.

Rottingmöbler

Det finns två typer av rottingmöbler: Naturlig rotting och konstrotting. Naturlig rotting kommer från stammen från speciella typer av palmer. Utemöbler av den här typen av rotting kan bara stå inomhus, i t ex. uterum. Utsätts de för långvarig fukt ruttnar de till slut.
Vad man brukar använda utomhus istället är konstrotting, där stolen är uppbyggd med plasttråd. Rottingmöbler finns i många olika prisklasser och det som skiljer bra konstrotting mot dålig är hur bra kvalitet plasttrådarna har. Vanligast är det tjockleken på tråden som avgör slitstyrkan. Hur bra plasttråden klarar av kyla och värme avgör också livslängden.
Fördelen med konstrotting är att dessa utemöbler är extremt lättskötta. Oftast räcker det att man spolar av dem med lite vatten då och då för att hålla smutsen borta. Det börjar bli mer och mer vanligt att man gör typ en soffhörna på uteserveringar i dag. Vi flyttar ut vardagsrummet på torget.

Utemöbler av teak

Teak är ett träslag som ursprungligen kommer från sydöstra Asien. Virket som är tungt och hårt har hög motståndskraft mot väta och angrepp, och lämpar sig därför ypperligt som material i utemöbler och på båtar. Träslaget blev populärt i väst på 50- och 60-talet. I Indien är det mycket populärt och används till allt från dörrar till möbler.
Om du bryr dig om miljön tycker jag du ska fråga butiken om de kan redogöra om virket i utemöbler är odlat eller om de växt naturligt. Gamla teakträd börjar nämligen försvinna på grund av träslagets popularitet.
Om man vill kunna behålla träets rödbruna färg krävs att man noga sköter om det. Varje år behöver man slipa och olja in träet. Gör man det inte får utemöblerna en gråfärgad yta istället.

Slutsats: Det är väldigt viktigt att man väljer utemöbler som är gjorda för offentlig miljö, att det är kraftiga stommar och bra material. Det hittar ni här www.restaurangmöbler.se

Utemöbler till uteserveringen, Utemöbler till restaurangen, Utemöbler till poolen, Utemöbler till trädgården

 
Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Kockskor, därför behövs kockskor i restaurangen.

Publicerad

den

Av

När du står på fötterna hela dagen, då behöver du bekväma skor. Om du befinner dig i det hektiska köket, se till att ha rätt kockskor. Det finns många olika sorters kockskor som är speciellt designade för att bekvämt hålla dig på fötterna hela tiden fram tills dess att sista kunden gått och dörrarna stängs.

Sulor som är framtagna med ett specifikt inbyggt halkskydd i sulan är ett måste i restaurangköket. De flesta restauranganställda är medvetna om de unika farorna som kan förekomma på deras arbetsplats, men få vet om vilka otroliga fördelar som ges av att bära kockskor med ett kvalitativt inbyggt halkskydd. Att bära dessa kockskor reducerar riskerna för olyckor orsakade av att personalen halkar eller faller på grund utav spillt vatten, fett, hala köksgolv eller många andra riskområden som kan uppstå på en restaurang.

Fördelar med kockskor för restaurangpersonal

Många nya framsteg har tagits i framställningen av kockskor, vilket ger otaliga fördelar för restaurangpersonalen:

‒ Otroligt bra stilar på välkända kockskor av hög kvalitet.

‒ Ger ett mycket tillförlitligt stöd, komfortabla kockskor designade för de som befinner sig till fots hela dagarna.

‒ De har slitstarka överdelar som är tillverkade för att klara av spill och slitage som uppkommer i samband med att arbeta på en restaurang.

‒ Går att fås i en mängd olika storlekar.

‒ Kockskor finns tillgängliga med stålhätta samt med komposit tå för att reducera skador som kan uppkomma från fallande skärbrädor, stekpannor, bestick, tallrikar etc.

Fördelar för restaurangägare

Att eliminera arbetsplatsrelaterade olyckor på restaurangen är viktigt för såväl personal, ledare och restaurangägare. Att bära rätt typ av kockskor kan kraftigt reducera förekomsten av olyckor som orsakas av att personalen faller eller halkar. På så vis även tjäna pengar och effektivitet till restaurangen.

Att se till att personalen bär ordentliga kockskor är mycket viktigt.

 

 
Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB