Brickor köpguide
Det finns en uppsjö av brickor för restaurang- och cateringverksamhet. Lunchbrickor, snabbmatsbrickor och cafébrickor för kunderna eller serveringsbrickor och barbrickor för personalen. Tänk över funktion, material och utseende som passar för verksamheten innan du köper brickor.
Brickornas storlek: Du kan köpa brickor i många olika storlekar, tänk på vilken storlek som är bäst för din verksamhet. Ska gästen bära sin egen bricka till bordet? Lunchbrickan bör vara större än brickan för en kopp kaffe. Finns brickställ att placera dem i? Hur ser borden ut där brickorna ska placeras? Passar bordsstorleken för flera gästers brickor bredvid varandra?
Material: Ska brickorna kunna maskindiskas? Hur stor vikt ska de tåla? Hur mycket får brickan plus det som ska bäras väga? Är gästen en vuxen eller ett barn? Färg och utseende är också ett viktigt val. Låt gärna brickan spela en estetisk roll och matcha servisen. Gästen äter med ögat också och helhetsintrycket spelar roll.
Serveringsbrickor: När du väljer serveringsbrickor för restaurangverksamhet, ställ praktiska avvägningar som storlek och tålighet emot ergonomi för personalen och, inte minst viktigt, utseendet de ska ha för att utgöra en del av den stil du valt. Ett fullödigt koncept tilltalar gästerna. Serveringsbrickor för drycker eller barbrickor som är försedda med en halkfri yta, är ett bra och ekonomiskt val. Det är en enkel detalj som förhindrar att glasen glider eller välter och därmed också det spill som kan uppstå.
Catering: Väljer du serveringsbrickor och uppläggningsbrickor till cateringverksamhet är utöver funktionen också utseendet betydelsefullt. En elegant buffé för vuxna och t ex ett barnkalas kräver olika utrustning. Planera de riktlinjer din verksamhet ska ha och använd också brickorna som säljargument när du presenterar menyerna. Små eller stora brickor, stil och material är viktigt att välja med omsorg ‒ hur du lägger upp maten, alltså presenterar dina produkter, är jämsides med maträtterna och ditt bemötande avgörande för ditt resultat.
Storkök: Plast- eller fanérbrickor som kan maskindiskas bidrar till en bättre mathantering. Lunchbrickor i plast är billiga och mycket hygieniska, alltså är de utmärkt alternativ till lunchrestauranger, skolor, sjukhus, fängelser och andra stora matsalar. Lunchbrickor i mindre storlekar, snabbmatsbrickor eller cafébrickor och kompletterar serveringsalternativen.
Brickvagnar avsedda att ställas i matsalen för avdukning, finns med både öppna och inklädda sidor. Brickvagnar är tillverkade av plast, aluminium eller rostfritt stål. En enkel vagn har vanligen 10 gejdrar, en dubbel 20. Brickvagnar kan beställas i olika storlekar, anpassade till de brickstorlekar vi säljer.
Och apropå priser: Alla vet att personal kostar pengar, genom att använda lunchbrickor på lunchen sparar du tusenlappar!

Klicka på länkarna för information om olika brickor:
Brickvagnar