Kvällsservering:
Tre tips som hjälper dig att omvandla din kvällsservering till en guldgruva.
En senare livsstil har smugit längre in i svenska städer under loppet av detta årtionde. Folk är ute senare och det gäller även vardagar. Många restauranger, framför allt i städerna, svarar med kvällsservering till sena gäster. Om detta görs rätt kan den sena kvällen ge extra energi till din restaurang… och din vinst.
Men sena middagar är inte rätt för varje restaurang. Flera faktorer måste sammanfalla för att en kvällsöppen restaurang ska fungera. Först på listan, som vanligt, är läget. Områden med hög koncentration av ungdomar är perfekta för kvällsservering
Om du bestämmer dig för att din restaurang är väl lämpad för att servera mat in på sena natten, kommer en del ytterligare arbete att behövas för att säkerställa din framgång.
Här är tre tips som hjälper dig att få din kvällsservering att bli en guldgruva.
Anpassa menyer
Självklart behöver du inte, eller vill inte, ha hela din meny. Välj ut lämpliga delar. Ännu viktigare är det att kvällsgästen inte kommer att vilja äta fiskfiléer eller komplicerade förrätter, med andra ord: sålla bort ”finliret”. Experimentera med menyn, välj även mat som går att ta med och äta gående samt andra kreativa saker som är lätta att tillreda. Satsa på rätter med hög marginal.
Anpassa lokalen
Du behöver inte göra en stor produktion av det, men det är viktigt att skapa en atmosfär som kommunicerar ”kvällsöppet” snarare än ”middagstid”. Några enkla justeringar innefattar att musiken kan vara lite mer rockig och lite högre. Tänd belysningen så att det verkligen ser öppet ut, och se till att de första gästerna sitter vid fönstren så att andra ser att det går att äta så här sent. Se till att även ha en bar där du kan serverar goda drinkar. Sköna barstolar eller fåtöljer gör att det blir en mer avslappnad atmosfär.
Anpassa personalen
Alla passar inte för sena kvällar. Man måste ha en personal som kan vara glad och trevlig enda in på småtimmarna, du vet säkert redan vilka som gillar kvällsarbete. Se till att det inte är samma personal som jobbat hela dagen, och se till att de kommer pigga till jobbet. Det finns massor av människor som vill arbeta kvällar.
Har du en restaurang som ligger i närheten av ett område med mycket folk, då kan du tjäna mycket pengar mellan 21.00‒ 24.00
Restaurangexperten Magnus Hellström