Connect with us

Tips

Musik påverkar dina gäster

Publicerad

den

bakgrundsmusik

Musik har en stark inverkan på oss människor. Den påverkar vårt humör på många olika sätt, det kan verka lugnande eller bidra till att skapa stämning.

Musik kan få gästerna att slappna av och höja stämningen. En undersökning som gjorts på fyra restauranger kartlade vilken effekt musik har på restauranggäster:

80 procent av gästerna som deltog i undersökningen sa att de tycker om att höra musik i bakgrunden.

71 procent sa att de känner sig mer romantiska när de hör bra bakgrundsmusik medan de äter.

73 procent av de tillfrågade sa att bra bakgrundsmusik ökar förutsättningarna för att de ska kunna njuta av en vällagad måltid.

78 procent ansåg att bra bakgrundsmusik hjälper dem att koppla av.

 

En annan undersökning visade på orsakerna varför musik på en restaurang gjorde att gästen antingen tog avstånd ifrån eller ökade sitt gillande av restaurangen. De gäster som svarade att de gillar att höra musik på restaurangen gav följande skäl till sitt svar:

39 procent sa att de skulle besöka restaurangen mer sällan om den slutade spela bakgrundsmusik.

41 procent sa att de skulle gå till en annan restaurang om den restaurang de gillar att besöka skulle sluta spela musik.

56 procent sa att det är mer sannolikt att de rekommenderar en restaurang som spelar bakgrundsmusik än en restaurang som inte spelar någon musik.

64 procent ansåg att bra musik ofta fick dem att välja att stanna längre på restaurangen.

67 procent sa att de kan tänka sig att göra ett nytt besök på en restaurang som spelar bra bakgrundsmusik.

 

På restauranger som spelar långsam och lugn musik ville gästerna gärna stanna längre och njuta av maten och drycken i lugn och ro, medan restauranger som spelar musik med ett högt tempo snarare bidrar till att gästen snabbt äter upp sin mat och lämnar restaurangen. Se till att du spelar musik som överensstämmer med restaurangens inriktning och stil, musik som bidrar till den atmosfär du strävar efter att skapa. Då kan musik bli ett kraftfullt verktyg som verkligen påverkar dina gäster!

Restaurangexperten Magnus Hellström




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Tips

Julbord ‒ lyckas med säsongens publikdragare!

Publicerad

den

Av

Julbord ‒ lyckas med säsongens publikdragare!

 

Ett gott julbord är en av årets höjdpunkter och efterlängtat hos gästerna. Många restaurangägare strävar efter att tillfredsställa så många smakinriktningar som möjligt och få julbordet att se rikligt ut genom att duka upp många olika tillbehör. För att göra ett uppskattat, fräscht och välkomponerat julbord finns det några saker att tänka på: Satsa på ett fåtal väl genomtänkta rätter, låt julbordet följa en röd tråd och lägg lite extra krut i köket!

God hygien är en självklarhet på varje julbord, liksom att investera i riktigt bra kylbrickor och värmeplattor som bidrar till att hålla maten fräsch, även under en längre period. Jobba gärna med säsongens råvaror ‒ glöm inte rotfrukterna. Lägg hellre mycket kärlek och omsorg på att tillaga ett fåtal, väl genomtänkta rätter, än många ”halvdana” rätter.

Julbord med tema och ”less is more”

Överlag gäller regeln ”less is more” på julbordet, både när det gäller antalet rätter och hur maten presenteras. Ett julbord som spretar mycket åt olika håll blir sällan lika gott och kvalitativt som ett julbord med tydlig inriktning. Just uppläggningen är en viktig framgångsfaktor för restauranger som serverar julbord.

Tänk visuellt när du dukar upp julbordet. Använd levande ljus i julljusstakar och dekorativa tillbehör med julanknytning för att skapa stämning. Julbordet kan t ex dekoreras med en korg röda äpplen, kanelstänger, torkade apelsinskivor eller apelsiner med istuckna torkade nejlikor. Det sprider juldofter! Undvik att dekorera med gran- och tallris som många tyvärr inte tål att vara i närheten av.

Att ha en inriktning på julbordet, en genomgående ”röd tråd” är en fördel. Välj att servera några genomarbetade rätter som kompletterar varandra. Svenskt julbord, skandinaviskt julbord eller ett julbord från andra länder, eller kanske med inriktning på ett visst landskap — håll temat när du komponerar ditt julbord.

Behåll fräschören genom att fylla på lite men ofta

Ställ fram mindre serveringsfat- och skålar på julbordet. Det ser trevligare ut för gästerna och samtidigt är det lättare att beräkna hur mycket som går åt. Julbordet blir mycket fräschare om man tar det extra besväret att hela tiden fylla på med nytt. Stora fat med mycket mat, som snabbt blir röriga när några gäster försett sig, retar inte aptiten hos någon. Dessutom riskerar maten att bli dålig om den står framme för länge. Ge gästerna bättre service och få bättre ekonomi med mindre uppläggningsfat och -skålar.

En avgörande faktor för ett attraktivt julbord är naturligtvis dess fräschör. Det är klokt att ha medarbetare som finns ute i matsalen hela tiden för att fylla på olika rätter, torka av eventuellt spill och svara på gästernas frågor. Glöm inte att att sätta ut små skyltar som informerar gästerna om de olika rätterna, att veta vilka rätter som ligger upplagda på faten uppskattas av gästerna. Många är allergiska för olika livsmedel, notera gärna ingredienserna på skyltarna. Vissa livsmedel som nötter och ägg kan orsaka snabba allergichocker hos somliga.

Presentera rätterna i en logisk följd och ställ tillbehören i direkt anslutning till en viss rätt. Alltför ofta hittar man de tilltänkta tillbehören en bra bit bort från själva rätten, vilket riskerar att skapa förvirring, onödigt spring eller att gästen helt enkelt missar tillbehören.

Med dessa råd i åtanke kommer du att servera ett riktigt fint julbord som ger mersmak för dina gäster!

 

Restaurangexperten Magnus Hellström

 

http://startarestaurang.se/wp-content/uploads/2016/08/annons22.jpg

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Restaurangutrustning: Tips om restaurangutrustning!

Publicerad

den

Av

Restaurangutrustning

Restaurangutrustning täcker allt ifrån restaurangugnar till restaurangbord, restaurangporslin till ismaskiner. Att välja vilken typ av restaurangutrustning man ska köpa kan vara överväldigande för en nybliven restaurangägare. Läs vidare för att få tips om hur du kan göra processen att köpa restaurangutrustning enklare.

 

Ny eller begagnad restaurangutrustning? Den nyaste restaurangutrustningen behöver inte alltid vara den bästa. En ny restaurang behöver inte nödvändigtvis skaffa all utrustning helt ny. Man kan i vissa fall köpa begagnad utrustning för en billig penning. Bord, stolar, dekorationer, porslin, tillbehör samt diverse maskiner kan gå att köpa begagnat. Men många gånger är det bättre att köpa ny restaurangutrustning, då garantier och en ny utrustning gör att restaurangen ser ren och modern ut.

Att teckna leasingavtal är ett bra alternativ för att införskaffa ny restaurangutrustning. Många företag erbjuder leasingavtal på restaurangutrustning,vilket kan bespara dig mycket pengar då du förbereder dig för att öppna en ny restaurang. Försäljare erbjuder också leasing på utrustning som kaffemaskiner och kylar, gratis, förutsatt att du köper deras produkter. Men ingenting är gratis i livet, att leasa kan bli en dyrare lösning än att handla sina restaurangmaskiner själv. Det finns många bra butiker med billiga restaurangmaskiner på internet.

Bra kylmöjligheter är viktigt. Det finns många valmöjligheter för restaurangkylar. Vilken form av restaurangkyl du behöver beror på verksamheten, från små kylskåp (som kan rymmas på/under en bänk) till massiva kylrum och frysrum, och allt däremellan.

Ett restaurangkök ska vara välsorterat och kräver noggrann planering av restaurangutrustning för att kunna maximera ytan och öka effektiviteten. Ett restaurangkök bör vara uppbyggt med olika stationer och restaurangmaskiner. En station är ett område där en viss typ av mat förbereds. Stationer är praktiskt för att få ett restaurangkök att fungera smidigt.

Restaurangporslin är inte detsamma som det porslin du har hemma på köksbordet. Restaurangporslin är inte billigt, jämfört med de du kan köpa på IKEA. Men detta är för att de är tillverkade för att kunna stå emot påfrestningar, som en hektisk restaurangdiskmaskin. Givetvis finns det butiker på internet som säljer kvalitativt och prisvärt restaurangporslin.

Designen för din restaurangs matsal bör vara flexibel. Att planera din serveringslokal så att den enkelt kan möbleras om, är en god idé. Det tillåter dig att ta in större grupper eller att ändra matsalens flöde, om du känner att det inte fungerar.Restaurangbord och restaurangstolar är en del av restaurangens dekor. Bord och stolar representerar en stor kostnad när du ska öppna en ny restaurang. Men på samma sätt som restaurangporslinet, är restaurangmöblerna byggda för att hålla. Utseendet för din matsal kommer att vara starkt influerat av de restaurangmöbler du väljer.

Restaurangbaren kräver sin egen utrustning. Utrustningen till din restaurangbar beror på storleken av din restaurang, ditt tema samt alkohollicensen. Vissa barer tar enbart beställning genom personalen, vilket innebär att kunder inte beställer direkt i baren.

Bordsdukar kräver mycket underhåll. Få föremål i en restaurangs serveringslokal gör ett sådant intryck som bordsdukarna gör. Perfekt manglade bordsdukar av linne, och stärkta linneservetter, anger en tydlig exklusiv atmosfär. Men, de kräver också konstant underhållning och kan vara dyra att rengöra, mangla och ersätta. Ett avtal med en bra tvättinrättning behövs för att klara detta i det långa loppet. En variant är bordstabletter eller bordslöpare, som är enklare att sköta själv, liksom mindre bomullsdukar som lätt kan strykas.

Cateringutrustning kan öka restaurangens försäljning. Catering utanför restaurangen erbjuder restauranger möjligheter att utöka försäljningen bortom sin egen servering. Catering utanför en restaurang kräver dock mycket uppmärksamhet på detaljer och organisation. Du behöver specifik cateringutrustning för att kunna servera mat säkert och effektivt. Värmeboxar och kylboxar är ett exempel på cateringutrustning.

Restaurangexperten Magnus Hellström

 

 

 

annons22

 

 

 

 

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Restaurangutrustning leasing ‒ är det bättre att hyra/leasa din restaurangutrustning?

Publicerad

den

Av

Så gör du en bra affär när du ska leasa restaurangutrustning

 

Vissa typer av restaurangutrustning är mer lönsamma att hyra/leasa än att köpa. Diskmaskiner, kaffemaskiner och ismaskiner är ofta betydligt bättre att hyra/leasa än att köpa. En stor fördel med att leasa är att det kan göra investeringskostnaderna mindre när du öppnar en ny restaurang. Här är några värdfulla tips på vägen för dig som vill leasa restaurangutrustning.

1. Jämför olika leasingleverantörer. Du kan överraskas av hur många företag som erbjuder restaurangutrustning för leasing. Ta reda på vilken typ av service leasingleverantören kan erbjuda och jämför olika aktörer. Hur ofta kommer leverantören och rengör utrustningen, kommer de ut till dig och installerar den?

2. Jämför leasing med att köpa begagnad restaurangutrustning. Räkna på vad en leasinglösning kostar totalt sett över tiden och jämför det med vad det skulle kosta dig att istället köpa utrustningen begagnad. Även om det kanske är billigare att köpa begagnad restaurangutrustning bör du vara medveten om att det sällan finns några garantier på begagnade produkter.

3. Läs det finstilta i avtalen. Ta reda på hur länge leasingavtalet gäller och vad som händer om du behöver avsluta det i förtid. Restauranger som går i konkurs kan ofta räkna med stora kostnader om de exempelvis måste avbryta leasingkontrakt på en diskmaskin i förtid.

4. Var beredd på att leasingleverantören kollar din ekonomi. Räkna med att det företag som leasar utrustning till dig vill vara så säkra som möjligt på att du ska kunna betala leasingavgiften framöver. De gör därför noggranna bakgrundskontroller av din ekonomi, ungefär som när man ansöker om ett banklån.

5. Håll utkik efter gratiserbjudanden från leverantörer. Somliga dryckesleverantörer låter dig hyra en ölkyl gratis om du säljer deras produkter. Det kan vara värt att överväga om du vill sänka restaurangens kostnader. Men glöm inte att inget är gratis här i världen, oftast tar de igen den kostnaden på mindre rabatter på öl och läsk.

Restaurangexperten Magnus Hellström

restaurangmaskiner

Restaurangutrustning leasing ‒ du förhandlar fram en offert hos restaurangmaskiner.net

Välj finansieringsupplägg

Leasing är en form av långtidshyra där restaurangföretaget fördelar kostnaden över tiden. Restaurangmaskiner.net äger objektet och du nyttjar det. Objektet tas normalt inte upp som en tillgång i din balansräkning och belastar inte företagets långfristiga skulder. Efter leasingperiodens slut löser du avtalet till ett förutbestämt restvärde, i regel 10‒20 procent av maskinpriset. Leasing binder inte kapital, är lätt att budgetera och kan anpassas till intäkterna. Avgiften är skattemässigt avdragsgill.

Vad kostar det?

Hur mycket det kostar och vilket upplägg du bör välja beror bland annat på dina behov och ditt företags förutsättningar. Ring www.restaurangmaskiner.net 013-327 00 80 för bästa erbjudande.




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB