Connect with us

Tips

Så ökar du dessertförsäljningen på din restaurang

Publicerad

den

Att vara påläst om desserternas ingredienser och komposition, och att kunna beskriva dessa på ett säljande och intresseväckande sätt, är en viktig framgångsfaktor för restaurangägare som vill öka dessertförsäljningen. Att anpassa sina dessertförslag utifrån vad gästen beställt till för- och huvudrätt är ytterligare ett knep som kan få fart på dessertförsäljningen.

 

Att sälja desserter är en av servitörernas största utmaningar. Många gäster är redo att ta in notan eller nöja sig med en kaffe på maten. Då gäller det att ha ett tillräckligt attraktivt desserterbjudande för att gästerna ska bli nyfikna och inse att en dessert på maten är precis vad de behöver. Att öka dessertförsäljningen handlar mycket om hur desserterna presenteras. Skapa gärna en separat dessertmeny som utformas med stor omsorg. Presentera desserterna på ett smakfullt och attraktivt sätt som gör gästen nyfiken och sugen på något sött efter maten.

De senaste tio åren har exotiska desserter varit moderna, men numera föredrar många gäster traditionella smaksättningar och klassiska dessertalternativ. Servera gärna klassiker som cheesecake eller äppelpaj, men spetsa till dem med något unikt som gör att de känns sådär lagom nyskapande.

”Less is more”

Ytterligare en tumregel är ”Less is more”. Många gäster uppskattar något litet sött efter maten men är kanske inte redo att beställa en stor portion paj eller en mastig chokladdessert. Då är det smart att erbjuda mindre munsbitar på menyn, som ett alternativ till den som kanske inte tänkt sig någon dessert från början och inte heller brukar avsluta måltiden med något sött. Satsa också på att utbilda dina servitörer så de har en gedigen kunskap om de desserter ni serverar. Det är viktigt att de kan svara på frågor och känner sig tillräckligt självsäkra för att kunna beskriva dessertmenyn på ett lockande och attraktivt sätt.

 

Restaurangexperten Magnus Hellström

FOTO: Petter PappaKock Ljungberg

 

Vi tipsar om en trevlig matblogg…

Det här är inte en matblogg med bara massa överjobbad lyxmat. Det kommer bli mycket husmans- och vardagsmat. Men visst kommer det även ett eller annat ”fredagsmys-recept”

 

Mat Är Kärlek

~ Mat av & med PappaKock

 

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Tips

Julbord ‒ lyckas med säsongens publikdragare!

Publicerad

den

Av

Julbord ‒ lyckas med säsongens publikdragare!

 

Ett gott julbord är en av årets höjdpunkter och efterlängtat hos gästerna. Många restaurangägare strävar efter att tillfredsställa så många smakinriktningar som möjligt och få julbordet att se rikligt ut genom att duka upp många olika tillbehör. För att göra ett uppskattat, fräscht och välkomponerat julbord finns det några saker att tänka på: Satsa på ett fåtal väl genomtänkta rätter, låt julbordet följa en röd tråd och lägg lite extra krut i köket!

God hygien är en självklarhet på varje julbord, liksom att investera i riktigt bra kylbrickor och värmeplattor som bidrar till att hålla maten fräsch, även under en längre period. Jobba gärna med säsongens råvaror ‒ glöm inte rotfrukterna. Lägg hellre mycket kärlek och omsorg på att tillaga ett fåtal, väl genomtänkta rätter, än många ”halvdana” rätter.

Julbord med tema och ”less is more”

Överlag gäller regeln ”less is more” på julbordet, både när det gäller antalet rätter och hur maten presenteras. Ett julbord som spretar mycket åt olika håll blir sällan lika gott och kvalitativt som ett julbord med tydlig inriktning. Just uppläggningen är en viktig framgångsfaktor för restauranger som serverar julbord.

Tänk visuellt när du dukar upp julbordet. Använd levande ljus i julljusstakar och dekorativa tillbehör med julanknytning för att skapa stämning. Julbordet kan t ex dekoreras med en korg röda äpplen, kanelstänger, torkade apelsinskivor eller apelsiner med istuckna torkade nejlikor. Det sprider juldofter! Undvik att dekorera med gran- och tallris som många tyvärr inte tål att vara i närheten av.

Att ha en inriktning på julbordet, en genomgående ”röd tråd” är en fördel. Välj att servera några genomarbetade rätter som kompletterar varandra. Svenskt julbord, skandinaviskt julbord eller ett julbord från andra länder, eller kanske med inriktning på ett visst landskap — håll temat när du komponerar ditt julbord.

Behåll fräschören genom att fylla på lite men ofta

Ställ fram mindre serveringsfat- och skålar på julbordet. Det ser trevligare ut för gästerna och samtidigt är det lättare att beräkna hur mycket som går åt. Julbordet blir mycket fräschare om man tar det extra besväret att hela tiden fylla på med nytt. Stora fat med mycket mat, som snabbt blir röriga när några gäster försett sig, retar inte aptiten hos någon. Dessutom riskerar maten att bli dålig om den står framme för länge. Ge gästerna bättre service och få bättre ekonomi med mindre uppläggningsfat och -skålar.

En avgörande faktor för ett attraktivt julbord är naturligtvis dess fräschör. Det är klokt att ha medarbetare som finns ute i matsalen hela tiden för att fylla på olika rätter, torka av eventuellt spill och svara på gästernas frågor. Glöm inte att att sätta ut små skyltar som informerar gästerna om de olika rätterna, att veta vilka rätter som ligger upplagda på faten uppskattas av gästerna. Många är allergiska för olika livsmedel, notera gärna ingredienserna på skyltarna. Vissa livsmedel som nötter och ägg kan orsaka snabba allergichocker hos somliga.

Presentera rätterna i en logisk följd och ställ tillbehören i direkt anslutning till en viss rätt. Alltför ofta hittar man de tilltänkta tillbehören en bra bit bort från själva rätten, vilket riskerar att skapa förvirring, onödigt spring eller att gästen helt enkelt missar tillbehören.

Med dessa råd i åtanke kommer du att servera ett riktigt fint julbord som ger mersmak för dina gäster!

 

Restaurangexperten Magnus Hellström

 

http://startarestaurang.se/wp-content/uploads/2016/08/annons22.jpg

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Is – vilken is är bäst till Din restaurang ?

Publicerad

den

Av

Is – vilken sort behöver du? Sommaren närmar sig med stormsteg, vilket innebär att ismaskinen får jobba för högtryck på många restauranger. Kalla drinkar och kyld mat ökar förstås i efterfrågan när solen skiner. Om du funderar på att investera i en ismaskin finns det ett antal saker att överväga för att du ska få ut mesta möjliga av din investering.

 

Fullstora kuber Det här är en klassiker som fungerar i de flesta sammanhang. Den här typen av is är relativt enkel och kostnadseffektiv att tillverka. Smälter långsamt, vilket gör att den passar särskilt bra i sommarvärmen.
Halvstora kuber Kusin till den fullstora kuben. Den här typen av is är kanske den allra vanligast förekommande issorten. Håller drycker kalla en längre period utan att tynga ner glaset.
Nuggets Den här sortens is smälter relativt fort och har på kort tid blivit mångas favorit. En lagom storlek som passar till de flesta typer av drycker.
Flingor Är vanligast förekommande i snowcones. Den här sortens is påminner om snö och kan lätt formas utifrån era behov. Passar utmärkt för all typ av fisk och skaldjur och andra kylar där kunden kan välja råvara själv. Bör inte användas i drinkar annat än kalla juicedrinkar.
Gourmet Formen varierar på den här typen av is, men den här formen av is är både snygg och funktionell. Den känns lyxig och lite exklusiv med tanke på sin annorlunda och estetiskt tilltalande form. Passar perfekt I lyxiga cocktails. Gourmetis är ett prisvärt sätt att addera lite extra guldkant på ett event eller en drink.

Restaurangexperten Magnus Hellström




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Intressant

Flugfångare: Flugfritt i restaurangköket redan efter 3 dagar

Publicerad

den

Av

Fluffritt i köket?

Flugfritt i restaurangköket redan efter 3 dagar med en flugfångare.

Vågar du riskera att en gäst får en fluga i soppan?
Innan vi visste bättre så skrattade vi åt alla skämt om flugor. Undersökningar har visat att sjukdomar som svinpest, mul- och klövsjuka samt Salmonella kan spridas av flugor. Som krögare måste du ta ditt ansvar och se till att ditt kök är rent, fritt från flugor och andra insekter. Idag finns det moderna lösningar för hur du säkert, utan gift, kan bli av med flugproblemet på några dagar.
På den här hemsidan får du ta del av tips och råd för hur du enkelt kan bli av med alla insekter i ditt kök. .

Exklusiva Flugfångare! Vi har noggrant inspekterat och testat otroligt många flugfångare och har här samlat ihop de bästa högkvalitativa flugfångarna av dem alla.
Lång erfarenhet av flugfångare har givit oss en stor erfarenhet och kunskap i ämnet.
Utnyttja vår kunskap, bli av med dina flugor IDAG!

 

Flugfångare

 

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB