Connect with us

Starta Restaurang

Restauranginredning ‒ en genomtänkt inredning och design kan öka restaurangens omsättning

Publicerad

den

Restauranginredning: Inredningen och designen på en restaurang är en viktig framgångsfaktor. En genomtänkt, genomgående och intressant design gör mycket för trivseln, helhetsintrycket och dina gästers upplevelse av besöket.

Den stil för restauranginredning du väljer, ska bidra till att skapa en trivsam, ombonad och trevlig miljö för gästen och samtidigt harmonisera med er meny. Utgå från den typ av gäster som oftast frekventerar din restaurang. Vilken ålder och livsstil representerar de? Vilken typ av miljö uppskattar just din målgrupp, vilka faktorer bidrar till deras trivsel? Om du har en budget som tillåter att du tar in experthjälp kan det definitivt vara klokt att ta hjälp av en inredningsexpert med erfarenhet av restauranginredning. En professionell inredare kan hjälpa dig att hitta rätt stil för just din restauranginredning. Experten kan betrakta restaurangen från ett utifrånperspektiv som gör att de kan hitta exakt rätt inredningsstil.

Kombinera funktion och design

Tänk på att restauranginredning ska fylla flera funktioner. Den ska vara snygg och intressant att titta på, men också funktionell och praktisk för både gäster och personal. För att bidra till ett effektivt dagligt flöde är det extremt viktigt att all restauranginredning är utformad på ett sätt som stöttar personalen hela vägen från det att gästen kommer in genom dörren, tills de betalar notan och går hem. Satsa på att skapa en miljö som känns inbjudande för gästerna, en restauranginredning som bidrar till en välkomnande atmosfär som stimulerar alla sinnen: synen, hörseln, känseln och förstås smaken. Valet och mixen av olika färger är en avgörande framgångsfaktor när man inreder en restaurang. Golvet, möbler, textilier och utsmyckning ska matchas, välj därför gärna en färgskala med ett par kulörer som du använder genomgående i hela restaurangen. Välj ett golv som är tåligt och slitstarkt, det ska tåla en hög belastning.

Skapa atmosfär med rätt ljus och ljud

Belysningen är en avgörande del av en restauranginredning. Skapa en belysningsmiljö som bidrar till den atmosfär du strävar efter i din restaurang. Det finns en mängd olika ljuskällor att välja mellan, komplettera gärna grundbelysningen med spotlights och andra former av punktbelysning som framhäver det bästa i lokalen vid olika tider på dygnet. Ytterligare en viktig del av varje restauranginredning som man kanske inte tanker på vid första anblicken, är akustiken. En restaurang bör ha en god akustik så att ni kan åstadkomma en behaglig ljudmiljö där gästerna lätt kan prata med varandra. Var noga med detaljerna och kom ihåg att restauranginredning inte bara innefattar restaurangmöbler ‒ ljud, ljus och inredningsdetaljer är minst lika viktiga för att skapa ett vinnande helhetsintryck.

Restaurangexperten Magnus Hellström

 

Kontakta www.restaurangmobler.se för möbleringsförslag och offert.

 

frslag

 

Fortsätt Läsa

Intressant

Ge din restaurang en bra start: Skapa en oförglömlig invigningskväll

Publicerad

den

Av

Att ha en framgångsrik invigning av din restaurang kan vara nyckeln till att skapa ett gott första intryck och locka nya gäster. Här följer några tips för att skapa en minnesvärd och lyckad invigning av din restaurang.

  1. Planera i förväg: För att säkerställa att allt går smidigt, börja planera din invigning minst några veckor i förväg. Sätt ett datum och en tid som fungerar för både dig och dina gäster.
  2. Gästlistan: Skapa en lista över potentiella gäster som du vill bjuda in till invigningen. Skicka ut inbjudningar i förväg och be dina gäster att bekräfta sin närvaro så att du har en uppskattning om hur många personer som kommer.
  3. Skapa en speciell meny: Skapa en speciell meny för invigningen med några av dina mest populära rätter och drycker. Tänk också på att inkludera några nya och spännande rätter som kan locka till sig nya gäster.
  4. Skapa en speciell atmosfär: Skapa en speciell atmosfär i din restaurang genom att dekorera med blommor, levande ljus och andra dekorationer. Använd också rätt musik för att skapa en trevlig stämning.
  5. Ge gästerna en välkomnande upplevelse: Se till att dina gäster känner sig välkomna när de kommer till din restaurang. Ha personalen på plats för att hälsa på gästerna och visa dem till deras bord.
  6. Erbjud något extra: För att göra din invigning extra speciell kan du erbjuda något extra till dina gäster, som en välkomstdrink eller en liten aptitretare när de kommer in.
  7. Skapa en kampanj via sociala medier: Skapa en kampanj för din invigning på sociala medier och använd hashtags för att marknadsföra din verksamhet på sociala medieplattformar som exempelvis facebook eller twitter.
  8. Ha roliga aktiviteter: Skapa roliga aktiviteter som din publik kan delta i under invigningen, som en vinprovning, musikunderhållning eller ett quiz.
  9. Ge bort priser: Arrangera en tävling eller lottning där du ger bort priser som kan locka till sig potentiella gäster.
  10. Ha kul: Glöm inte att ha kul under invigningen! Se till att du och din personal njuter av kvällen och gör ditt bästa för att dina gäster ska känna sig som hemma i din restaurang.

Genom att följa dessa tips kan du skapa en lyckad invigning av din restaurang och få en flygande start på din verksamhet. Glöm inte att använda sociala medier för att marknadsföra din invigning och kommunicera med dina gäster efteråt för att bygga upp en lojal kundbas.

Fortsätt Läsa

Intressant

10 viktiga steg för att starta en framgångsrik restaurang

Publicerad

den

Av

Skapa en affärsplan: En affärsplan är en detaljerad beskrivning av din restaurangs verksamhet, mål, målgrupp, ekonomiska planer och marknadsföringsstrategier. Det är en viktig planeringsprocess som hjälper dig att formulera din restaurangs vision och strategi samt identifiera och hantera risker.

Registrera ditt företag: När du har beslutat om din företagsstruktur – till exempel enskild firma eller aktiebolag – måste du registrera dig hos bolagsverket för att få ett organisationsnummer. Detta nummer behövs för att öppna ett bankkonto, söka finansiering, ingå avtal med leverantörer och mer.

Sök finansiering: Att starta en restaurang kan vara dyrt, så du behöver finansiering för att täcka kostnaderna för utrustning, inventarier, marknadsföring och personal. Du kan söka finansiering från olika källor såsom eget kapital, bidrag, banklån, kreditbolag eller via enskilda investerare.

Hitta en lämplig plats: Lokalens placering är en viktig faktor för att din restaurang ska lyckas. Ta hänsyn till faktorer som tillgänglighet, parkeringsmöjligheter, synlighet och konkurrens när du väljer en plats.

Sök tillstånd från myndigheterna: Beroende på var din restaurang är belägen kan du behöva söka olika tillstånd från myndigheterna. Tillstånd kan inkludera bygglov, miljö- och hälsotillstånd, serveringstillstånd, brandskydd och tillstånd för utomhusservering. Det är viktigt att du känner till alla tillstånd som krävs för att din restaurang ska fungera lagligt.

Skapa en meny: Utveckla en meny som passar din målgrupp och som du kan erbjuda till ett rimligt pris. Din meny bör omfatta både mat- och dryckesalternativ som är attraktiva för dina gäster.

Anställ personal: Du behöver anställa personal för att driva din restaurang. Sök efter lämpliga kandidater och säkerställ att de har rätt kompetens och erfarenhet för de olika rollerna som behövs i din restaurang, såsom kockar, servitörer och bartenders.

Köp utrustning och inventarier: Du behöver köpa nödvändig restaurangutrustning, inklusive köksredskap, möbler och annan inventarier som behövs för att driva din restaurang. Se till att du har tillräckligt med utrustning för att hantera dina gästers behov.

Marknadsför din restaurang: Utveckla en marknadsföringsplan för att öka medvetenheten om din restaurang och locka till dig nya gäster. Marknadsföringsmetoder kan inkludera sociala medier, e-postmarknadsföring, traditionell reklam och PR.

Fortsätt Läsa

Starta Restaurang

Anställ rätt personal för din restaurang – säkerställ framgång och tillväxt

Publicerad

den

Av

Varför rätt restaurangpersonal är viktigt

Rätt restaurangpersonal är avgörande för att säkerställa framgång och tillväxt för din verksamhet. Personalen är ansiktet utåt för din restaurang och spelar en viktig roll i skapandet av en positiv kundupplevelse. De är också ansvariga för att säkerställa en smidig driften av verksamheten, från att ta emot beställningar till att servera mat och driva ekonomin.

En välutbildad och dedikerad personal kan också bidra till att öka försäljningen och stärka din restaurangs varumärke. De kan rekommendera maträtter och skapa en positiv atmosfär som gör att kunderna vill återvända.

Det är viktigt att anställa rätt personer med rätt kvaliteter för att säkerställa en positiv arbetsmiljö och en engagerad personal. En god arbetsmiljö och en positiv kultur kan också hjälpa till att bibehålla personalens lojalitet och motivation, vilket i sin tur kan förbättra din restaurangs prestation.

Sammanfattningsvis är det viktigt att anställa rätt restaurangpersonal för att säkerställa en framgångsrik verksamhet med en god kundupplevelse, en effektiv driften och en positiv arbetsmiljö.

Kvaliteter att leta efter hos din personal

När du anställer restaurangpersonal är det viktigt att leta efter de rätta kvaliteterna för att säkerställa att de kommer att göra en bra jobb och bidra till framgången för din verksamhet. Här är några viktiga kvaliteter att leta efter när du anställer:

 

Kundorienterad: Restaurangpersonalen bör vara kundorienterade och ha en god förmåga att hantera och lösa kundfrågor och -problem.

Lagspelare: Restaurangpersonalen bör vara teamspelare och ha en god förmåga att samarbeta med andra medarbetare för att säkerställa en smidig driften av verksamheten.

Positiv inställning: Restaurangpersonalen bör ha en positiv inställning och vara tillgängliga och entusiastiska när det gäller att hjälpa kunderna och bidra till en positiv atmosfär.

Ansvarstagande: Restaurangpersonalen bör vara ansvarstagande och noggranna när det gäller sina arbetsuppgifter, från att ta emot beställningar till att servera mat.

Flexibla: Restaurangpersonalen bör vara flexibla och ha en god förmåga att anpassa sig till och hantera förändringar, såsom rush perioder och personal svängningar.

Det är viktigt att leta efter de rätta kvaliteterna hos din restaurangpersonal eftersom de spelar en viktig roll i skapandet av en positiv kundupplevelse och en smidig driften av verksamheten. De rätta kvaliteterna kan också bidra till en positiv arbetsmiljö och en engagerad personal, vilket i sin tur kan leda till ökad framgång för din verksamhet.

Bästa sätten att rekrytera och anställa

Att rekrytera och anställa rätt restaurangpersonal är avgörande för framgången för din verksamhet. Här är några av de bästa sätten att rekrytera och anställa:

 

Utnyttja nätverk: Använd dina nätverk, inklusive släkt och vänner, för att sprida ordet om din rekryteringsbehov. Du kan också använda sociala medier och yrkesnätverk för att nå ut till potentiella kandidater.

En positiv arbetsmiljö: Restaurangpersonal är mer benägna att söka och stanna hos en arbetsgivare som erbjuder en positiv och engagerande arbetsmiljö.

Innehållsrik jobbannons: Säkerställ att din jobbannons beskriver en attraktiv arbetsplats med klara förväntningar och möjligheter till karriärutveckling.

Intervju processen: Se till att du har en omfattande intervju process som inkluderar en teknisk testning för att säkerställa att kandidaten har de kunskaper och färdigheter som krävs för jobbet.

Ge en trygg anställning: Erbjud en trygg och långsiktig anställning med riktiga möjligheter till karriärutveckling och ökad lön för att locka och behålla talangfulla medarbetare.

Genom att använda dessa sätt kan du rekrytera och anställa rätt restaurangpersonal som har de kvaliteter och färdigheter som krävs för att säkerställa en framgångsrik verksamhet med en god kundupplevelse.

 

Tips för att bibehålla en hög kvalitet på din personal

En hög kvalitet på din restaurangpersonal är avgörande för framgången för din verksamhet. Här är några tips för att bibehålla en hög kvalitet på din personal:

 

Ge feedback: Ge regelbunden och konstruktiv feedback till din personal för att hjälpa dem att förbättra och växa inom sitt yrkesområde.

Erbjud utbildning: Erbjud fortlöpande utbildning och utveckling för att hjälpa din personal att förbättra sina färdigheter och kunskaper.

Skapa en positiv arbetsmiljö: Skapa en positiv och engagerande arbetsmiljö där din personal känner sig värderad och respekterad.

Belöna och erkänn goda prestationer: Belöna och erkänn goda prestationer för att uppmuntra din personal att fortsätta att göra ett bra jobb.

Ge möjligheter till karriärutveckling: Ge möjligheter till karriärutveckling för din personal, inklusive utbildning och ledarskap möjligheter, för att behålla dem engagerade och lojala.

Genom att använda dessa tips kan du bibehålla en hög kvalitet på din restaurangpersonal och säkerställa att du har en engagerad, talangfull och kompetent personal som är viktig för framgången för din verksamhet.

 

Hur du kan säkerställa personalens lojalitet och motivation

Lojal och motiverad personal är en avgörande faktor för framgången för din restaurang. Här är några sätt att säkerställa personalens lojalitet och motivation:

 

Ge en trygg anställning: Erbjud en trygg och långsiktig anställning med riktiga möjligheter till karriärutveckling och ökad lön för att locka och behålla talangfulla medarbetare.

Skapa en positiv arbetsmiljö: Skapa en positiv och engagerande arbetsmiljö där din personal känner sig värderad och respekterad.

Ge regelbunden feedback: Ge regelbunden och konstruktiv feedback till din personal för att hjälpa dem att förbättra och växa inom sitt yrkesområde.

Erbjud utbildning: Erbjud fortlöpande utbildning och utveckling för att hjälpa din personal att förbättra sina färdigheter och kunskaper.

Belöna och erkänn goda prestationer: Belöna och erkänn goda prestationer för att uppmuntra din personal att fortsätta att göra ett bra jobb.

Genom att använda dessa sätt kan du säkerställa att din personal är lojal och motiverad och känner sig värderad och uppskattad, vilket leder till en mer framgångsrik och lönsam restaurang.

 

Exempel på annons för en kock med 3 års erfarenhet.

”Vi på vår mycket eftertraktade restaurang är på jakt efter en duktig kock med minst 3 års erfarenhet inom branschen. Vi söker en person som har en brinnande passion för matlagning och en naturlig talang för att skapa unika och läckra rätter.

Som kock på vår restaurang kommer du att arbeta tillsammans med vårt dedikerade team och ta ansvar för att skapa en omväxlande och spännande meny. Du har en god förmåga att samarbeta med andra och du är duktig på att hålla en hög standard när det gäller såväl mat som service. Du har också förmågan att arbeta väl under stressiga situationer, särskilt under högsäsong.

Om du tror att du har vad som krävs för att bli en del av vårt team, skicka oss din ansökan idag. Vi vill gärna lära känna dig och höra om din erfarenhet och dina mål inom branschen. Vi ser fram emot att höra från dig och tror att du kan bli en viktig del i vår framgångsrika restaurang.”

Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB