Connect with us

Produktguider

Restaurangutrustning: Tips om restaurangutrustning!

Publicerad

den

Restaurangutrustning

Restaurangutrustning täcker allt ifrån restaurangugnar till restaurangbord, restaurangporslin till ismaskiner. Att välja vilken typ av restaurangutrustning man ska köpa kan vara överväldigande för en nybliven restaurangägare. Läs vidare för att få tips om hur du kan göra processen att köpa restaurangutrustning enklare.

 

Ny eller begagnad restaurangutrustning? Den nyaste restaurangutrustningen behöver inte alltid vara den bästa. En ny restaurang behöver inte nödvändigtvis skaffa all utrustning helt ny. Man kan i vissa fall köpa begagnad utrustning för en billig penning. Bord, stolar, dekorationer, porslin, tillbehör samt diverse maskiner kan gå att köpa begagnat. Men många gånger är det bättre att köpa ny restaurangutrustning, då garantier och en ny utrustning gör att restaurangen ser ren och modern ut.

Att teckna leasingavtal är ett bra alternativ för att införskaffa ny restaurangutrustning. Många företag erbjuder leasingavtal på restaurangutrustning,vilket kan bespara dig mycket pengar då du förbereder dig för att öppna en ny restaurang. Försäljare erbjuder också leasing på utrustning som kaffemaskiner och kylar, gratis, förutsatt att du köper deras produkter. Men ingenting är gratis i livet, att leasa kan bli en dyrare lösning än att handla sina restaurangmaskiner själv. Det finns många bra butiker med billiga restaurangmaskiner på internet.

Bra kylmöjligheter är viktigt. Det finns många valmöjligheter för restaurangkylar. Vilken form av restaurangkyl du behöver beror på verksamheten, från små kylskåp (som kan rymmas på/under en bänk) till massiva kylrum och frysrum, och allt däremellan.

Ett restaurangkök ska vara välsorterat och kräver noggrann planering av restaurangutrustning för att kunna maximera ytan och öka effektiviteten. Ett restaurangkök bör vara uppbyggt med olika stationer och restaurangmaskiner. En station är ett område där en viss typ av mat förbereds. Stationer är praktiskt för att få ett restaurangkök att fungera smidigt.

Restaurangporslin är inte detsamma som det porslin du har hemma på köksbordet. Restaurangporslin är inte billigt, jämfört med de du kan köpa på IKEA. Men detta är för att de är tillverkade för att kunna stå emot påfrestningar, som en hektisk restaurangdiskmaskin. Givetvis finns det butiker på internet som säljer kvalitativt och prisvärt restaurangporslin.

Designen för din restaurangs matsal bör vara flexibel. Att planera din serveringslokal så att den enkelt kan möbleras om, är en god idé. Det tillåter dig att ta in större grupper eller att ändra matsalens flöde, om du känner att det inte fungerar.Restaurangbord och restaurangstolar är en del av restaurangens dekor. Bord och stolar representerar en stor kostnad när du ska öppna en ny restaurang. Men på samma sätt som restaurangporslinet, är restaurangmöblerna byggda för att hålla. Utseendet för din matsal kommer att vara starkt influerat av de restaurangmöbler du väljer.

Restaurangbaren kräver sin egen utrustning. Utrustningen till din restaurangbar beror på storleken av din restaurang, ditt tema samt alkohollicensen. Vissa barer tar enbart beställning genom personalen, vilket innebär att kunder inte beställer direkt i baren.

Bordsdukar kräver mycket underhåll. Få föremål i en restaurangs serveringslokal gör ett sådant intryck som bordsdukarna gör. Perfekt manglade bordsdukar av linne, och stärkta linneservetter, anger en tydlig exklusiv atmosfär. Men, de kräver också konstant underhållning och kan vara dyra att rengöra, mangla och ersätta. Ett avtal med en bra tvättinrättning behövs för att klara detta i det långa loppet. En variant är bordstabletter eller bordslöpare, som är enklare att sköta själv, liksom mindre bomullsdukar som lätt kan strykas.

Cateringutrustning kan öka restaurangens försäljning. Catering utanför restaurangen erbjuder restauranger möjligheter att utöka försäljningen bortom sin egen servering. Catering utanför en restaurang kräver dock mycket uppmärksamhet på detaljer och organisation. Du behöver specifik cateringutrustning för att kunna servera mat säkert och effektivt. Värmeboxar och kylboxar är ett exempel på cateringutrustning.

Restaurangexperten Magnus Hellström

 

 

 

annons22

 

 

 

 

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Ismaskin ‒ så här väljer du ismaskin

Publicerad

den

Av

Ismaskin Köpguide

 

Det finns många saker att tänka på när du ska köpa ismaskin, kalkylera ditt behov och tänk över vilken typ av ismaskin du behöver.

Ismaskiner är en viktig länk i verksamhetskedjan för en restaurang eller ett storkök. Ismaskiner kan också vara en av de största utgifterna i din budget, så att välja en enhet som fungerar för just dina behov och din situation är oerhört viktigt. Inför sommarmånaderna är troligast att du behöver investera i en ny ismaskin. Denna guide är till för att hjälpa dig välja vilken ismaskin som är rätt för just dig.

Storlek på ismaskinen efter behov

Valet av storlek på din ismaskin är det viktigaste beslutet som du måste ta. Utöver begränsningar för utrymme i din restaurangverksamhet måste du köpa en ismaskin med rätt kapacitet och binge så att du kan hålla jämna steg med efterfrågan under högsäsongen, utan att överproducera is.

Hur mycket is behöver jag?

Den genomsnittliga mängden gäster per dag ihop med kökets dagliga användning ger dig en bild över hur mycket is du behöver under en period av 24 timmar. Att försäkra sig om att företaget alltid har is till sitt förfogande kräver ett noggrant övervägande av lagringsutrymme och produktionskapacitet.

En binge som är för stor resulterar i stora mängder smält is, vilket kostar pengar. Men en för liten binge innebär att du kommer att få slut på is under rusningstiderna/högsäsongen, vilket kostar kunder. Nyckeln är att finna en god balans mellan isproduktion och -lagring.

Den viktigaste saken att komma ihåg är att det är billigare att lagra is än att göra den. Med andra ord, en större binge som lämnar kvar is efter det att toppen av efterfrågan nåtts, är mer effektiv än en ismaskin som behöver producera is hela dagarna för att hinna med.

När du bestämmer dig för vilken ismaskin du ska köpa, ta då också med i beräkningen din framtida tillväxt. En bra ismaskin, om den sköts korrekt, håller i åtminstone 10 år, under den tiden växer också förhoppningsvis din restaurang. Det är oftast en god idé att lägga på cirka 10–20 procent av din användning vid högsta efterfrågan, för att räkna in din framtida tillväxt. Vissa ismaskiner kommer dessutom med staplingsbar binge vilket tillåter dig att lägga till mer lagringsutrymme då ditt behov av is ökar, det ger i sin tur ger mer flexibilitet.

Vilken sorts is ska din ismaskin producera?

Olika ismaskiner gör olika former av is, den typ av is som du ska välja är den som är lämpligast för de olika behoven i din restaurang, eller ditt storkök.

Iskuber:

  • Hela tärningar eller halva tärningar
  • De är täta, vilket betyder att de smälter långsamt och kyler drycker snabbt
  • Rekommenderas för cocktails och drycker, is-dispenser och detaljhandel

Isflakes:

  • Behöver mindre energi vid produktion
  • Är lättare att forma och formge för salladsbarer, för att visa kött eller fågel, fisk och skaldjur
  • Reducerar kvävningsrisken, vilket gör den idealisk för vård och barnomsorg
  • Rekommenderas för sjukhus och caféer, för daghem och förskolor, salladsbarer, produktdisplayer och för kylning av drycker

Klumpis:

  • Är mjukare än iskuber men tätare än isflakes
  • Rekommenderas för sjukhus och caféer, för daghem och förskolor, salladsbarer, produktdisplayer och för kylning av drycker
  • Tuggbart och populär för drycker
  • Kan också användas i produktdisplayer eller salladsbarer

Luftkyld eller vattenkyld ismaskin?

Det finns två metoder för att kyla vatten till is, antingen genom vattenkylning eller via luftkylning. Båda alternativen har sina för- och nackdelar.

En luftkyld ismaskin är:

  • prisvärd och enklare att installera
  • oftast billigare i drift
  • måste arbeta hårdare i varma miljöer
  • är högljudd
  • krävs i områden med vattenbevarande regler

Vattenkyld ismaskin:

  • Är dyrare och svårare att installera
  • Fungerar effektivt i varma miljöer
  • Tystgående
  • Beroende på var du bor kan kostnaden beroende på vattenanvändning öka

Avskilda kondensorer

Större luftkylda ismaskiner som producerar mer än 225 kg is per dag kan utrustas med en kondensor på en avskild plats. En avskild kondensor är placerad på avstånd från bingen eller dispensern, oftast på ett tak.

En avskild kondensor är:

  • luftkyld
  • mer effektiv och mer tystgående än luftkylda inomhusmodeller
  • kräver professionell installation

Underhåll

En ismaskin är i de flesta fall utrustade med anti-mikrobiell beklädnad i de områden där is skapas och lagras. Denna beläggning hindrar tillväxt av bakterier, mögel och alger. Det är ändå mycket viktigt att regelbundet rengöra din ismaskin. Gör noggrant rent bingen och produktionsdelarna åtminstone en gång i månaden med rengöringsmedel för ismaskiner.

Rengör också kondensfläkten (på luftkylda modeller) regelbundet, samt luftfiltret, om din ismaskin har ett sådant. På både luftkylda och vattenkylda ismaskiner, rensa vattenförbindelserna regelbundet för att förhindra uppbyggnad av mineraler eller bakterier.

Ska du använda ett vattenfilter?

Att installera ett vattenfilter i en ismaskin har blivit standard under de senaste decennierna. En del tillverkare uppmuntrar kunderna att lägga till någon form av vattenfiltrering och utökar garantin med upp till två år om korrekt vattenfilter installeras i ismaskinen.

Filtrerat vatten:

  • förbättrar prestandan och förlänger livstiden av en ismaskin p g a minskad mineralpålagring
  • ger bättre smak på isen för dina kunder.

Att köpa en ismaskin i rätt storlek är det viktigaste beslutet att fatta. Ta dig tid att noggrant beräkna ditt behov av is, både nuvarande och framtida behov. När du har köpt din ismaskin, presterar enheten med gott resultat i många år framöver om du underhåller den enligt ovan samt har ett vattenfilter.

 

annons22

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Restaurangutrustning leasing ‒ är det bättre att hyra/leasa din restaurangutrustning?

Publicerad

den

Av

Så gör du en bra affär när du ska leasa restaurangutrustning

 

Vissa typer av restaurangutrustning är mer lönsamma att hyra/leasa än att köpa. Diskmaskiner, kaffemaskiner och ismaskiner är ofta betydligt bättre att hyra/leasa än att köpa. En stor fördel med att leasa är att det kan göra investeringskostnaderna mindre när du öppnar en ny restaurang. Här är några värdfulla tips på vägen för dig som vill leasa restaurangutrustning.

1. Jämför olika leasingleverantörer. Du kan överraskas av hur många företag som erbjuder restaurangutrustning för leasing. Ta reda på vilken typ av service leasingleverantören kan erbjuda och jämför olika aktörer. Hur ofta kommer leverantören och rengör utrustningen, kommer de ut till dig och installerar den?

2. Jämför leasing med att köpa begagnad restaurangutrustning. Räkna på vad en leasinglösning kostar totalt sett över tiden och jämför det med vad det skulle kosta dig att istället köpa utrustningen begagnad. Även om det kanske är billigare att köpa begagnad restaurangutrustning bör du vara medveten om att det sällan finns några garantier på begagnade produkter.

3. Läs det finstilta i avtalen. Ta reda på hur länge leasingavtalet gäller och vad som händer om du behöver avsluta det i förtid. Restauranger som går i konkurs kan ofta räkna med stora kostnader om de exempelvis måste avbryta leasingkontrakt på en diskmaskin i förtid.

4. Var beredd på att leasingleverantören kollar din ekonomi. Räkna med att det företag som leasar utrustning till dig vill vara så säkra som möjligt på att du ska kunna betala leasingavgiften framöver. De gör därför noggranna bakgrundskontroller av din ekonomi, ungefär som när man ansöker om ett banklån.

5. Håll utkik efter gratiserbjudanden från leverantörer. Somliga dryckesleverantörer låter dig hyra en ölkyl gratis om du säljer deras produkter. Det kan vara värt att överväga om du vill sänka restaurangens kostnader. Men glöm inte att inget är gratis här i världen, oftast tar de igen den kostnaden på mindre rabatter på öl och läsk.

Restaurangexperten Magnus Hellström

restaurangmaskiner

Restaurangutrustning leasing ‒ du förhandlar fram en offert hos restaurangmaskiner.net

Välj finansieringsupplägg

Leasing är en form av långtidshyra där restaurangföretaget fördelar kostnaden över tiden. Restaurangmaskiner.net äger objektet och du nyttjar det. Objektet tas normalt inte upp som en tillgång i din balansräkning och belastar inte företagets långfristiga skulder. Efter leasingperiodens slut löser du avtalet till ett förutbestämt restvärde, i regel 10‒20 procent av maskinpriset. Leasing binder inte kapital, är lätt att budgetera och kan anpassas till intäkterna. Avgiften är skattemässigt avdragsgill.

Vad kostar det?

Hur mycket det kostar och vilket upplägg du bör välja beror bland annat på dina behov och ditt företags förutsättningar. Ring www.restaurangmaskiner.net 013-327 00 80 för bästa erbjudande.




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Riskokare

Publicerad

den

Av

Riskokare

Riskokare Köpguide

En riskokare för restauranger tillåter dig att tänka på annan tillagning ‒ riskokaren sköter sig själv och stängs av när riset är exakt som du vill servera det. Riskokaren frigör också spisutrymme och effektiviserar på så sätt din matlagning ytterligare.

Det finns numera många mindre riskokare för hemmabruk att köpa i handeln, men för restaurangbruk behöver du både större och rejälare produkter som klarar daglig intensiv användning. Riskokare med möjlighet att varmhålla riset efter kokningen är praktiskt. Har du en verksamhet med inriktning på t ex asiatiskt kök där ris är en huvudprodukt, är en separat risvärmare att rekommendera utöver riskokaren.

Riskokaren består av ett skal av rostfritt stål med en inbyggd elplatta och en innerbunke med non-stickbehandling (tefalbeläggning) för att undvika fastbränning. Risvärmaren är tillverkad i samma material. Tillbehör till riskokare för restauranger är t ex ånggaller eller ånginsatser för ångkokning av potatis, grönsaker, fisk eller andra matvaror.

Riskokaren ska passa din verksamhet volymmässigt. Ju större risåtgång, desto större riskokare behövs. Att laga lite ris i en för stor riskokare fungerar men då blir det lätt en knaprig yta i botten. Bäst resultat uppnås när en riskokare anpassad för aktuell mängd ris används.

Tänk på:
‒ Beräkna rätt storlek av riskokare för din verksamhet
‒ Kan du även använda den riskokare du väljer för varmhållning av ris?
‒ Har riskokaren bra handtag så att den är lätt att flytta på?

annons22

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB