Restaurangporslin
Dagens moderna restaurangporslin är långt ifrån bara funktionellt. Det avslöjar ofta mycket om restaurangens inriktning och stil. Det reflekterar atmosfären och designtemat som gäller på restaurangen. Restaurangporslin är en stor och viktig utgift för de flesta restauranger, vi har därför samlat tips som hjälper dig att få ut mesta möjliga av din investering.

Restaurangporslin är, liksom restaurangmöbler, oftast dyrare än produkter som tillverkats för privat bruk. Det finns ett stort utbud av restaurangporslin på marknaden, om du köper stora leveranser har du en chans att pressa priset.
Överlägsen hållbarhet
Det främsta skälet till att restaurangporslin är dyrare än porslin för privat bruk är dess höga kvalitet och goda hållbarhet. Det är tillverkat för att klara av år efter år av intensivt användande och slitage.

Restaurangporslin ska överensstämma med restaurangens profil. Välj en typ av restaurangporslin som matchar restaurangens inriktning och stil. Det är en viktig symbol för det budskap ni vill skicka ut till gästerna.
Plast, papper eller porslin?
En populär fiskrestaurang i USA använde engångstallrikar i många år. Restaurangen hade en påkostad inredning och snygga vinglas, men trots det valde man engångstallrikar. Skulle du vilja äta på papperstallrikar om du går på krogen för att äta gott? Eller plasttallrikar? Bortsett från den negativa miljöaspekten det innebär… Visst kan det verka vara en stor investering att köpa snygga porslinstallrikar, men i långa loppet är det ofta den mest lönsamma lösningen. Hållbarheten är dessutom oslagbar om du väljer restaurangporslin.

Snygga muggar eller färgglada dricksglas kan också bidra till restaurangens stil och inriktning. Kom ihåg att köpa från en leverantör som har specialiserat sig gentemot restaurangägare, för att vara säker på att få en kvalitet som håller det slitage produkterna utsätts för i restaurangmiljö. Du riskerar annars många sprickor och repor i glasen och porslinet. Ibland kan restauranger få kostnadsfria glas från sin ölleverantör, hör dig gärna för med din leverantör kring vad som gäller för detta. Men se till att det passar i restaurangens miljö, att gå på en lyxkrog och få ölen i ett reklamglas passar inte ihop.
Restaurangexperten Magnus Hellström
