Connect with us

Produktguider

Quooker – den kokande vattenkranen

Publicerad

den

Är du trött på att behöva vänta på att vattnet ska koka upp?

 

Känns det onödigt att hälla ut hälften av vattnet från vattenkokaren? Tar det för lång tid innan varmvattnet kommer så du kan diska av den där tallriken och besticken? Känns vattenslöseriet tråkigt? Då kan det kanske vara läge att installera en Quooker En extra kran som ger rent, kokande vatten omedelbart.

Uppfinningen är holländsk, finns redan i fler än en miljon hushåll i norra Europa, gjorde succé när den introducerades för åtta år sedan i Danmark och finns sedan några år att köpa även i Sverige. Rickard Wutzler, Sverigechef för Quooker, säger om produkten:

– Det är helt otroligt vad Quooker har skapat intresse i Sverige. På mindre är två år så fick vi över 240 olika köksbutiker runt om i Sverige som köpte hem Quooker till sin köksutställning. Jag har aldrig varit med om något liknande förut.

Hur fungerar det här då?

– Kranen monteras i vasken bredvid den vanliga kökskranen, eller på köksbänken i nära anslutning till vasken. I skåpet under placeras själva behållaren som är tillkopplad på inkommande kallvatten. Sedan är det bara att trycka och vrida på handtaget så strömmar helt bakteriefritt och 100 procent rent kokande vatten från den vakuumisolerade behållaren ut genom den isolerade kranen.

Är det inte farligt, tänk om gäster eller barn sätter på fel kran – och skållas?

– Det är just det som är en av de stora egenskaperna med en Quooker. Kranen är extremt barnsäker. För att kunna öppna kranen och få ut kokande vatten måste man trycka ner handtaget och vrida samtidigt. Där är ett motstånd på cirka 3,5 kilo om man vrider åt ”fel håll”. Den motoriken har inte ett barn. Ofta kan inte en vuxen heller sätta på kranen bara så där rakt av. Man måste veta hur man skall göra för att få fart på den.

Berätta, vad är främsta anledningen att skaffa sig en Quooker?

– Tänk själv så ofta du använder dig av kokande vatten i ditt kök. När du skall koka dina potatisar, eller när du skall rengöra en kastrull, eller om du bara skall snabbt koka dina ärtor, sterilisera din kniv, eller helt enkelt en gång för alla på ett enkelt sätt få ren din skärbräda. Allt går så fort med en Quooker och är så enkelt att fixa till. Utöver det så är det en stor vinst för miljön när du använder dig av din Quooker. Det är det säkraste, snabbaste och mest energisnåla sättet att koka vatten på.

Energiförbrukning upp i taket då antagligen?

Nej, faktiskt inte. I standby-läge handlar det om 10 watt i timmen, dvs cirka 30 öre om dagen eller 110 kr om året.

Är den svår att installera? Vilken hjälp får man?

– Det är inte särskilt svårt att installera en Quooker. Det tar en rörmokare cirka en timme att göra. Vi är faktiskt så pass säkra på att man blir nöjd med sin Quooker i sitt kök att vi som enda leverantör i köksbranschen ger en ”100% nöjd kund-garanti”.

Det innebär?

– Om man köper en Quooker och inte är nöjd med den efter tre månaders användning så erbjuder vi att köpa tillbaka Quookern för samma pris som du har betalt för den. Utöver det så står vi för alla installations- och reinstallationskostnader samt att vi ger en valfri diskmedelspump att sätta i hålet efter Quookern i köket. Så man tar ingen risk. Om produkten inte lever upp till förväntningarna så får man alla pengar tillbaka. Är vi säkra på vår sak, tror du?

Några kändisar som redan har installerat Quooker?

– I dag har bland många andra Per Morberg, Leif Mannerström, Marcus Aylay, Paul Svensson, Ulf Wagner och Tommy Myllymäki Quooker i sina kök.

Oj, kända namn.

– Ja, och väldigt många restauranger har också Quooker. För att nämna något namn så kan jag avslöja att restaurang NOMA (världens bästa restaurang tre år i rad) har sju stycken Quooker i sitt kök. En i varje vask! Grand Hotell i Lund, Restaurang Sjömagasinet i Göteborg, Franzén & Lindberg i Stockholm är också några exempel på fina restauranger som använder sina Quookers dagligen. Allt Zoegas kaffe utvecklas i Helsingborg med hjälp av Quooker just för vattenkvaliténs skull. Jag kan hålla på och ”namedroppa” väldigt länge, men jag tror du förstår vad jag menar. Lita på att Quooker kommer bli en superhit i Sverige.

 

FAKTA/QUOOKER

• Monteras vid sidan om din vanliga vattenkran.
• Kranen finns i flera modeller och utföranden för att passa bredvid din vanliga vattenkran: krom, matt krom, rostfri stållook, borstad krom, förgylld och i brons.
• Barnsäker tryck- och vrid-mekanism.
• Vakuumisolerad vattenbehållare i flera olika storlekar diskret placerad under diskbänken.
• Kapacitet: 15– 70 liter per timme beroende på val av modell.
• Energiförbrukning: 10 watt i timmen, dvs cirka 30 öre om dagen i standby-läge.

 

Vill du veta mer om Quooker?

Kontakta Magnus Hellström: info@hot-solutions.se

 

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Kockskor, därför behövs kockskor i restaurangen.

Publicerad

den

Av

När du står på fötterna hela dagen, då behöver du bekväma skor. Om du befinner dig i det hektiska köket, se till att ha rätt kockskor. Det finns många olika sorters kockskor som är speciellt designade för att bekvämt hålla dig på fötterna hela tiden fram tills dess att sista kunden gått och dörrarna stängs.

Sulor som är framtagna med ett specifikt inbyggt halkskydd i sulan är ett måste i restaurangköket. De flesta restauranganställda är medvetna om de unika farorna som kan förekomma på deras arbetsplats, men få vet om vilka otroliga fördelar som ges av att bära kockskor med ett kvalitativt inbyggt halkskydd. Att bära dessa kockskor reducerar riskerna för olyckor orsakade av att personalen halkar eller faller på grund utav spillt vatten, fett, hala köksgolv eller många andra riskområden som kan uppstå på en restaurang.

Fördelar med kockskor för restaurangpersonal

Många nya framsteg har tagits i framställningen av kockskor, vilket ger otaliga fördelar för restaurangpersonalen:

‒ Otroligt bra stilar på välkända kockskor av hög kvalitet.

‒ Ger ett mycket tillförlitligt stöd, komfortabla kockskor designade för de som befinner sig till fots hela dagarna.

‒ De har slitstarka överdelar som är tillverkade för att klara av spill och slitage som uppkommer i samband med att arbeta på en restaurang.

‒ Går att fås i en mängd olika storlekar.

‒ Kockskor finns tillgängliga med stålhätta samt med komposit tå för att reducera skador som kan uppkomma från fallande skärbrädor, stekpannor, bestick, tallrikar etc.

Fördelar för restaurangägare

Att eliminera arbetsplatsrelaterade olyckor på restaurangen är viktigt för såväl personal, ledare och restaurangägare. Att bära rätt typ av kockskor kan kraftigt reducera förekomsten av olyckor som orsakas av att personalen faller eller halkar. På så vis även tjäna pengar och effektivitet till restaurangen.

Att se till att personalen bär ordentliga kockskor är mycket viktigt.

 

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Skärmaskin ‒ konsten att investera i rätt sorts skärmaskin

Publicerad

den

Av

Skärmaskin är en självklar del av köksutrustningen på de flesta restauranger. En skärmaskin är ett mångsidigt köksredskap och de modeller som säljs idag är i allmänhet mycket enklare att hantera och rengöra än tidigare modeller.

Många skärmaskiner kan användas till så mycket mer än att skära kött. Bröd, frukt, ost och många andra råvaror kan också skäras i jämna, snygga skivor med rätt utrustning. Skärmaskiner finns i både manuella och automatiska modeller. De automatiserade modellerna spar mycket tid eftersom de knappt behöver någon manuell hantering överhuvudtaget. De har ofta bara ett enda hastighetsläge, men det brukar räcka. När du väljer skärmaskin kan du välja mellan olika storlekar på skärbladen. För grövre råvaror behövs grövre skärblad.

Kolla noga hur stora köttbitar maskinen kan hantera och se till att den har tillräckligt hög kapacitet för att kunna leva upp till dina behov. Kapaciteten på motorn varierar också, ju högre kapacitet desto snabbare kan maskinen skära. Snåla inte när du investerar i en köttskivare eller skärmaskin.

Om du använder den frekvent kan den spara mycket tid och pengar, så investera i första hand i kvalitetsutrustning. Om du bara planerar att använda skärmaskinen en dryg timme per dag kan det vara en bättre investering att köpa en manuell variant. Ett viktigt kriterium när du köper en skärmaskin är förstås att den är lätt att rengöra. Maskinen behöver rengöras en och ibland flera gånger per dag. Underhåll maskinen genom att smörja den med olja med jämna mellanrum och kom ihåg att vidta strikta säkerhetsrutiner varje gång du hanterar en skärmaskin.

Restaurangexperten Magnus Hellström

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Segers kockrock ‒ så hittar du rätt kockjacka för dina medarbetare

Publicerad

den

Av

Segers kockrock ‒ så hittar du rätt kockjacka för dina medarbetare

 

Segers kockjacka är den traditionella vita kockjackan, eller kockrocken, ett av kockens tydligaste kännetecken. Kockjackan är snygg, javisst, men den fyller också en viktig praktisk funktion. Det finns definitivt en anledning till att den ser ut som den gör.

Kök är varma platser och den tjocka bomullen i kockjackan skyddar dig mot denna värme. Bomull är också ett praktiskt material eftersom det ”andas”. Långa ärmar skyddar dig mot brännskador när du sträcker dig över ugnar eller spisar. Tyget ligger omlott mitt fram vilket också skyddar dig. Bomull absorberar också vätskor. Kockar lär sig tidigt att snabbt ta av sig jackan om de spiller varm olja över sig, eftersom jackan absorberar vätskan istället för att släppa igenom den till huden.

Knapparna ska vara lätta att knäppa upp

De typiska knapparna i kockjackan fyller också en viktig funktion. Traditionella knappar kan smälta eller gå sönder, i värsta fall kan delar av knapparna hamna i maten, därför är tygklädda knappar bra. De gör det också lättare att knäppa upp kockjackan, så att du snabbt kan få av dig den om du råkar spilla. Vitt är den färg som reflekterar värme på effektivast möjliga sätt, vilket hjälper dig att hålla dig så sval som möjligt i ett varmt kök. Den vita färgen gör det också smidigt att tvätta jackan, det finns ju knappast någon risk att man råkar bleka ett vitt tyg. Vitt symboliserar också renhet, vilket är viktigt att utstråla i ett kök.

Många olika färger

Numera finns Segers kockjackor i många olika färger och utformningar. Somliga restauranger tillåter sina kockar att använda kockjackor i olika färger, medan andra är mer traditionella och föredrar den vita färgen. Svart har blivit en populär färg på senare tid, inte minst eftersom den är lätt att underhålla. Det är viktigt att välja rätt kockjacka, det är inte bara en uniform som underlättar ditt arbete, den hjälper dig också att uttrycka din personlighet. Kockrockar finns numera med korta eller långa ärmar. Några är helvita medan andra har svarta detaljer. Vissa märken tillverkar kockjackor i modeller som utformats särskilt för kvinnor. Välj mellan ren bomull, en blandning mellan polyester och bomull och flera andra material. Välj ett material som är hållbart, enkelt att rengöra och som tillåter huden att andas. På Kockkläder hittar du ett stort utbud av Segers kockjackor liksom Segers kockbyxor, Segers kockmössor och Segers kockförkläden.

Restaurangexperten Magnus Hellström




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB