Connect with us

Produktguider

Pizzaugn

Publicerad

den

Pizzaugn Köpguide

 

Pizzan kom till Sverige på 70-talet och har sedan dess stadigt ökat i popularitet. En bra pizzaugn är en nödvändig investering för pizzarestaurangen och det är viktigt att tänka på hur många pizzor du kan få klara samtidigt. Gäster i sällskap ska inte behöva vänta in varandra ‒ vem vill äta sin pizza kall?

För att få den rätta snitsen på pizzorna krävs en bra pizzaugn som snabbt kommer upp i den höga värme som krävs. Temperaturer upp till 500 grader Celsius behövs. Vedeldad pizzaugn är historia, nu väljer man emellan elektriska och gasdrivna pizzaugnar i olika utföranden. Rekommenderad snittemperatur under gräddningen varierar beroende på degens tjocklek, pizzans form, mängd och typ av ingredienser i fyllningen ‒ och pizzabagarens erfarenhet. Provbaka alltid när du köper pizzaugn, lär känna ugnen och dess funktioner innan du bakar till kunder.

Stenskiva i ugnskamrarna är ett måste oavsett vilken sorts pizzaugn du väljer. Den riktigt stora genommatningsugnen som kostar hundratusentals kronor, en gasdriven och en elektrisk pizzaugn har detta gemensamt: stenskivan för bakningen av pizza. Uppvärmningselement inbyggda i stenskivan ger jämn bottenvärme och jämn gräddning av pizzorna. Ugnskammmare, oftast i rostfritt stål, med dubbla väggar och tjock isolering är viktigt i en pizzaugn för att hålla önskad värme konstant. Höljet över en pizzaugn skall vara tåligt och lättskött, gärna av rostfritt stål.

För optimalt bakningsreultat bör cirka 20 procent av bakstenen vara tom när du gräddar pizzorna. På så sätt förångas överskottsvatten från pizzaingredienserna bäst. Om du ändå fyller hela stenskivan, var noga med att ställa in full uttömningsgrad på ångpumpen.

Finns både nedre och övre värmeelement i en pizzaugn innebär det att du slipper vända pizzorna under bakningen.

Dubbla ugnskammare underlättar bakningen och att effektivt kunna betjäna gästerna.

När du installerar en pizzaugn måste du ta med i ytberäkningen att minsta avstånd till väggar eller andra maskiner ska vara 20 cm. Pizzaugnen kräver trefasuttag. Fackmässig elinstallation behövs.

En mindre pizzaugn kan placeras på bänk men det är praktiskt att kunna ställa den på ett underrede, gärna försett med låsbara hjul. Ventilationsmässigt är det också ett plus.

Tänk på:

‒ En pizzaugn ska vara utrustad med stenskiva, helst med integrerade värmeelement
‒ Justerbar ångpump är nödvändigt i en pizzaugn
‒ Kontrollpanel med tydlig översikt
‒ Åtskilda termostater för topp- och bottentemperatur
‒ Display för att enkelt se aktuell temperatur i din pizzaugn
‒ Fönster i säkerhetsglas och belysning i ugnen ger god översikt över gräddningsprocessen
‒ Handtagen på en pizzaugn ska vara bekväma att använda och inte leda värme

 

annons22




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

WD-6 DUPLUS NYHET

Publicerad

den

Av

WD-6 DUPLUS : Wexiödisk är först i världen med dubbel slutsköljning för huvdiskmaskiner

Tekniken, som är patenterad, innebär att sköljprocessen använder betydligt mindre rent vatten än traditionella slutsköljningssystem. Med den nya DUPLUS-tekniken används endast 1 liter rent vatten per diskcykel, extremt lite, och dessutom med fortsatt perfekt diskresultat. Den låga vattenförbrukningen i kombination med den mycket låga förbrukningen av kemikalier och elektricitet gör WD-6 DUPLUS till det perfekta valet av diskmaskin för det moderna och miljömedvetna restaurangköket.

Den nya patenterade DUPLUS-tekniken minimerar vattenförbrukningen till nästan ingenting. Hemligheten är att under den första spolfasen använder WD-6 DUPLUS endast recirkulerande sköljvatten från den föregående diskcykeln. Under den andra sköljfasen använder maskinen rent vatten med en temperatur på 85–90°C. Sköljvattnet från den andra fasen samlas in för att användas till nästa diskcykel. Den nya innovativa DUPLUS-tekniken sparar vatten, kemikalier och elektricitet i diskrummet och är det bästa valet för ett modernt och professionellt restaurangkök.

WD-6 DUPLUS hittar ni hos www.restaurangmaskiner.net

Restaurangmaskiner.net saluför nu restaurangdiskmaskiner

Restaurangmaskiner.net saluför nu restaurangdiskmaskiner




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Intressant

Plankstek – en rätt som nu hittar tillbaka till restaurangerna

Publicerad

den

Av

Plankstek är populärt igen!

Plankstek var enormt inne på 70-talet. En klassisk restaurangrätt som nu hittar tillbaka till restaurangerna.

Plankstek är en traditionell ungersk maträtt, (fatányéros) som fanns på menyn redan vid förra sekelskiftet på den berömda restaurangen Gundel i Budapest (Hungarian mixed grill on wooden platter – fatányéros). Maträtten serverades på en träplanka, en nedärvd sed sedan gammalt från det historiska ungerska köket. Den bestod av flera olika köttsorter, fläsk, kalv och biff, bacon och gåslever med stekt potatis och serverades med sallad.

I Sverige består plankstek oftast av flera stekta köttsorter

Köttsorterna brukar vara fläskfilé, oxfilé, entrecôte och kalvkött marinerat i rödvin, kryddat med paprika, vitpeppar och svartpeppar. Till rätten hör grönsaker och duchessepotatis som gratineras i ugn på en träplanka. Till garnityr serveras det smörstekta morötter, stekt tomat, kokt blomkål, baconlindad sparris, och stekta champinjoner med vitlökssmör. Grönsakerna kan tillagas med en redning av grädde och/eller crème fraiche. Man lägger potatismoset på plankan, lägger de stekta köttbitarna och de stekta grönsakerna till garneringen på ett dekorativt sätt. Plankan ställs in i mitten på ugnen i övervärme, 225 grader en kort stund tills potatismoset får en gyllenbrun färg. Plankan tas ut och köttet serveras med champinjonsås och bearnaisesås. Ursprungligen var plankan gjord av hickory men numera tillverkas den av ek, som har bättre hållbarhet. Varianter där köttbiten ersatts med fisk existerar.

Planksteksplankor

När du ska börja servera plankstek på din restaurang är det viktigt att du har bra planksteksplankor. De bästa plankorna är av ek. Det finns ett antal återförsäljare av planksteksplankor, Krogklippet har mycket bra priser och snabba leveranser.

Viktigt att förbereda plankorna

Nya plankor skall stekas in för att ge den rätta smaken. Pensla plankorna rikligt med matolja. Sätt in dem i ugn vid 200°C och låt dem stå tills oljan börjar koka, ca 10 min. Tag ut plankorna och pensla på mer olja. Låt plankorna stå i ugnen ytterligare ca 5 min. Eventuellt behöver man upprepa behandlingen ytterligare några gånger tills plankorna fått en ganska mörk färg. Före varje plankstekning måste plankorna sedan smöras. Diska av dem under rinnande varmt vatten. Plankorna skall ej användas i micro eller diskmaskin.

Plankstek: kom ihåg:

  • Att trä är ett levande material som ändras/åldras efter livstid samt att det är mycket beroende av daglig skötsel. Beroende på fuktighetsförhållande vid förvaring och på hur intensivt man använder brädorna slits de olika snabbt.
  • Att planksteksplankor från Merxteam inte behandlas med några kemiska/naturliga produkter innan de kommer till kunden. Detta för att undvika olika ämnen eller konstiga dofter som kan förstöra smak på maten när den lagas i ugnen. Därför kan de heller inte ”konkurrera” utseendemässigt med t.ex. vanliga skärbrädor.
  • Att levande kvistar är tillåtna och att de inte påverkar brädans funktionsförmåga.
  • Att skillnaden i färgen på planksteksplankorna beror på vilken del av eken brädan har sitt ursprung samt hur gammalt trädet var vid tillverkandet. Färgen påverkar inte planksteksplankans funktionsförmåga och kvalité.
  • Att visst påverkar sprickorna utseendet på brädan men de betyder inte dåligt kvalité. Trädet tappar under sin livstid mycket fukt. Om sprickor uppstår kan man lägga brädan i vatten några timmar.

Restaurangexperten Magnus Hellström

Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Plankstek och Merxteam

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Is – vilken is är bäst till Din restaurang ?

Publicerad

den

Av

Is – vilken sort behöver du? Sommaren närmar sig med stormsteg, vilket innebär att ismaskinen får jobba för högtryck på många restauranger. Kalla drinkar och kyld mat ökar förstås i efterfrågan när solen skiner. Om du funderar på att investera i en ismaskin finns det ett antal saker att överväga för att du ska få ut mesta möjliga av din investering.

 

Fullstora kuber Det här är en klassiker som fungerar i de flesta sammanhang. Den här typen av is är relativt enkel och kostnadseffektiv att tillverka. Smälter långsamt, vilket gör att den passar särskilt bra i sommarvärmen.
Halvstora kuber Kusin till den fullstora kuben. Den här typen av is är kanske den allra vanligast förekommande issorten. Håller drycker kalla en längre period utan att tynga ner glaset.
Nuggets Den här sortens is smälter relativt fort och har på kort tid blivit mångas favorit. En lagom storlek som passar till de flesta typer av drycker.
Flingor Är vanligast förekommande i snowcones. Den här sortens is påminner om snö och kan lätt formas utifrån era behov. Passar utmärkt för all typ av fisk och skaldjur och andra kylar där kunden kan välja råvara själv. Bör inte användas i drinkar annat än kalla juicedrinkar.
Gourmet Formen varierar på den här typen av is, men den här formen av is är både snygg och funktionell. Den känns lyxig och lite exklusiv med tanke på sin annorlunda och estetiskt tilltalande form. Passar perfekt I lyxiga cocktails. Gourmetis är ett prisvärt sätt att addera lite extra guldkant på ett event eller en drink.

Restaurangexperten Magnus Hellström




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB