Connect with us

Produktguider

Brickor

Publicerad

den

Brickor köpguide

 

Det finns en uppsjö av brickor för restaurang- och cateringverksamhet. Lunchbrickor, snabbmatsbrickor och cafébrickor för kunderna eller serveringsbrickor och barbrickor för personalen. Tänk över funktion, material och utseende som passar för verksamheten innan du köper brickor.

Brickornas storlek: Du kan köpa brickor i många olika storlekar, tänk på vilken storlek som är bäst för din verksamhet. Ska gästen bära sin egen bricka till bordet? Lunchbrickan bör vara större än brickan för en kopp kaffe. Finns brickställ att placera dem i? Hur ser borden ut där brickorna ska placeras? Passar bordsstorleken för flera gästers brickor bredvid varandra?

Material: Ska brickorna kunna maskindiskas? Hur stor vikt ska de tåla? Hur mycket får brickan plus det som ska bäras väga? Är gästen en vuxen eller ett barn? Färg och utseende är också ett viktigt val. Låt gärna brickan spela en estetisk roll och matcha servisen. Gästen äter med ögat också och helhetsintrycket spelar roll.

Serveringsbrickor: När du väljer serveringsbrickor för restaurangverksamhet, ställ praktiska avvägningar som storlek och tålighet emot ergonomi för personalen och, inte minst viktigt, utseendet de ska ha för att utgöra en del av den stil du valt. Ett fullödigt koncept tilltalar gästerna. Serveringsbrickor för drycker eller barbrickor som är försedda med en halkfri yta, är ett bra och ekonomiskt val. Det är en enkel detalj som förhindrar att glasen glider eller välter och därmed också det spill som kan uppstå.

Catering: Väljer du serveringsbrickor och uppläggningsbrickor till cateringverksamhet är utöver funktionen också utseendet betydelsefullt. En elegant buffé för vuxna och t ex ett barnkalas kräver olika utrustning. Planera de riktlinjer din verksamhet ska ha och använd också brickorna som säljargument när du presenterar menyerna. Små eller stora brickor, stil och material är viktigt att välja med omsorg ‒ hur du lägger upp maten, alltså presenterar dina produkter, är jämsides med maträtterna och ditt bemötande avgörande för ditt resultat.

Storkök: Plast- eller fanérbrickor som kan maskindiskas bidrar till en bättre mathantering. Lunchbrickor i plast är billiga och mycket hygieniska, alltså är de utmärkt alternativ till lunchrestauranger, skolor, sjukhus, fängelser och andra stora matsalar. Lunchbrickor i mindre storlekar, snabbmatsbrickor eller cafébrickor och kompletterar serveringsalternativen.

Brickvagnar avsedda att ställas i matsalen för avdukning, finns med både öppna och inklädda sidor. Brickvagnar är tillverkade av plast, aluminium eller rostfritt stål. En enkel vagn har vanligen 10 gejdrar, en dubbel 20. Brickvagnar kan beställas i olika storlekar, anpassade till de brickstorlekar vi säljer.

Och apropå priser: Alla vet att personal kostar pengar, genom att använda lunchbrickor på lunchen sparar du tusenlappar!

 

annons22

 

Klicka på länkarna för information om olika brickor:

Brickvagnar
Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Kockskor, därför behövs kockskor i restaurangen.

Publicerad

den

Av

När du står på fötterna hela dagen, då behöver du bekväma skor. Om du befinner dig i det hektiska köket, se till att ha rätt kockskor. Det finns många olika sorters kockskor som är speciellt designade för att bekvämt hålla dig på fötterna hela tiden fram tills dess att sista kunden gått och dörrarna stängs.

Sulor som är framtagna med ett specifikt inbyggt halkskydd i sulan är ett måste i restaurangköket. De flesta restauranganställda är medvetna om de unika farorna som kan förekomma på deras arbetsplats, men få vet om vilka otroliga fördelar som ges av att bära kockskor med ett kvalitativt inbyggt halkskydd. Att bära dessa kockskor reducerar riskerna för olyckor orsakade av att personalen halkar eller faller på grund utav spillt vatten, fett, hala köksgolv eller många andra riskområden som kan uppstå på en restaurang.

Fördelar med kockskor för restaurangpersonal

Många nya framsteg har tagits i framställningen av kockskor, vilket ger otaliga fördelar för restaurangpersonalen:

‒ Otroligt bra stilar på välkända kockskor av hög kvalitet.

‒ Ger ett mycket tillförlitligt stöd, komfortabla kockskor designade för de som befinner sig till fots hela dagarna.

‒ De har slitstarka överdelar som är tillverkade för att klara av spill och slitage som uppkommer i samband med att arbeta på en restaurang.

‒ Går att fås i en mängd olika storlekar.

‒ Kockskor finns tillgängliga med stålhätta samt med komposit tå för att reducera skador som kan uppkomma från fallande skärbrädor, stekpannor, bestick, tallrikar etc.

Fördelar för restaurangägare

Att eliminera arbetsplatsrelaterade olyckor på restaurangen är viktigt för såväl personal, ledare och restaurangägare. Att bära rätt typ av kockskor kan kraftigt reducera förekomsten av olyckor som orsakas av att personalen faller eller halkar. På så vis även tjäna pengar och effektivitet till restaurangen.

Att se till att personalen bär ordentliga kockskor är mycket viktigt.

 

 
Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Skärmaskin ‒ konsten att investera i rätt sorts skärmaskin

Publicerad

den

Av

Skärmaskin är en självklar del av köksutrustningen på de flesta restauranger. En skärmaskin är ett mångsidigt köksredskap och de modeller som säljs idag är i allmänhet mycket enklare att hantera och rengöra än tidigare modeller.

Många skärmaskiner kan användas till så mycket mer än att skära kött. Bröd, frukt, ost och många andra råvaror kan också skäras i jämna, snygga skivor med rätt utrustning. Skärmaskiner finns i både manuella och automatiska modeller. De automatiserade modellerna spar mycket tid eftersom de knappt behöver någon manuell hantering överhuvudtaget. De har ofta bara ett enda hastighetsläge, men det brukar räcka. När du väljer skärmaskin kan du välja mellan olika storlekar på skärbladen. För grövre råvaror behövs grövre skärblad.

Kolla noga hur stora köttbitar maskinen kan hantera och se till att den har tillräckligt hög kapacitet för att kunna leva upp till dina behov. Kapaciteten på motorn varierar också, ju högre kapacitet desto snabbare kan maskinen skära. Snåla inte när du investerar i en köttskivare eller skärmaskin.

Om du använder den frekvent kan den spara mycket tid och pengar, så investera i första hand i kvalitetsutrustning. Om du bara planerar att använda skärmaskinen en dryg timme per dag kan det vara en bättre investering att köpa en manuell variant. Ett viktigt kriterium när du köper en skärmaskin är förstås att den är lätt att rengöra. Maskinen behöver rengöras en och ibland flera gånger per dag. Underhåll maskinen genom att smörja den med olja med jämna mellanrum och kom ihåg att vidta strikta säkerhetsrutiner varje gång du hanterar en skärmaskin.

Restaurangexperten Magnus Hellström

 
Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Segers kockrock ‒ så hittar du rätt kockjacka för dina medarbetare

Publicerad

den

Av

Segers kockrock ‒ så hittar du rätt kockjacka för dina medarbetare

 

Segers kockjacka är den traditionella vita kockjackan, eller kockrocken, ett av kockens tydligaste kännetecken. Kockjackan är snygg, javisst, men den fyller också en viktig praktisk funktion. Det finns definitivt en anledning till att den ser ut som den gör.

Kök är varma platser och den tjocka bomullen i kockjackan skyddar dig mot denna värme. Bomull är också ett praktiskt material eftersom det ”andas”. Långa ärmar skyddar dig mot brännskador när du sträcker dig över ugnar eller spisar. Tyget ligger omlott mitt fram vilket också skyddar dig. Bomull absorberar också vätskor. Kockar lär sig tidigt att snabbt ta av sig jackan om de spiller varm olja över sig, eftersom jackan absorberar vätskan istället för att släppa igenom den till huden.

Knapparna ska vara lätta att knäppa upp

De typiska knapparna i kockjackan fyller också en viktig funktion. Traditionella knappar kan smälta eller gå sönder, i värsta fall kan delar av knapparna hamna i maten, därför är tygklädda knappar bra. De gör det också lättare att knäppa upp kockjackan, så att du snabbt kan få av dig den om du råkar spilla. Vitt är den färg som reflekterar värme på effektivast möjliga sätt, vilket hjälper dig att hålla dig så sval som möjligt i ett varmt kök. Den vita färgen gör det också smidigt att tvätta jackan, det finns ju knappast någon risk att man råkar bleka ett vitt tyg. Vitt symboliserar också renhet, vilket är viktigt att utstråla i ett kök.

Många olika färger

Numera finns Segers kockjackor i många olika färger och utformningar. Somliga restauranger tillåter sina kockar att använda kockjackor i olika färger, medan andra är mer traditionella och föredrar den vita färgen. Svart har blivit en populär färg på senare tid, inte minst eftersom den är lätt att underhålla. Det är viktigt att välja rätt kockjacka, det är inte bara en uniform som underlättar ditt arbete, den hjälper dig också att uttrycka din personlighet. Kockrockar finns numera med korta eller långa ärmar. Några är helvita medan andra har svarta detaljer. Vissa märken tillverkar kockjackor i modeller som utformats särskilt för kvinnor. Välj mellan ren bomull, en blandning mellan polyester och bomull och flera andra material. Välj ett material som är hållbart, enkelt att rengöra och som tillåter huden att andas. På Kockkläder hittar du ett stort utbud av Segers kockjackor liksom Segers kockbyxor, Segers kockmössor och Segers kockförkläden.

Restaurangexperten Magnus Hellström
Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB