Connect with us

Produktguider

Utemöbler till uteserveringen, en liten guide!

Publicerad

den

Utemöbler

Funderar du på att köpa nya utemöbler till uteserveringen, men vet inte riktigt vad du ska välja?

Här har du då en guide där du kan se för- och och nackdelar med de vanligaste typerna av utemöbler utifrån hållbarhet och mängden underhåll.

Aluminiummöbler

Fördelar: Utemöbler av aluminium är väldigt lättskötta tack vare att de inte rostar, möglar eller slits ut i någon större omfattning. Det räcker helt enkelt att torka av dem då och då. Aluminiummöbler är p g a. sin ringa vikt lätta att flytta in på kvällarna.
Nackdelar: Precis som på alla metaller kan det bildas ärg, en grönaktig ”skorpa” på möblerna som inte är så snyggt. Det är dock inte så farligt utan kan tvättas bort. Tänk också på att ytan kan bli repig under lång tids användning.

Rottingmöbler

Det finns två typer av rottingmöbler: Naturlig rotting och konstrotting. Naturlig rotting kommer från stammen från speciella typer av palmer. Utemöbler av den här typen av rotting kan bara stå inomhus, i t ex. uterum. Utsätts de för långvarig fukt ruttnar de till slut.
Vad man brukar använda utomhus istället är konstrotting, där stolen är uppbyggd med plasttråd. Rottingmöbler finns i många olika prisklasser och det som skiljer bra konstrotting mot dålig är hur bra kvalitet plasttrådarna har. Vanligast är det tjockleken på tråden som avgör slitstyrkan. Hur bra plasttråden klarar av kyla och värme avgör också livslängden.
Fördelen med konstrotting är att dessa utemöbler är extremt lättskötta. Oftast räcker det att man spolar av dem med lite vatten då och då för att hålla smutsen borta. Det börjar bli mer och mer vanligt att man gör typ en soffhörna på uteserveringar i dag. Vi flyttar ut vardagsrummet på torget.

Utemöbler av teak

Teak är ett träslag som ursprungligen kommer från sydöstra Asien. Virket som är tungt och hårt har hög motståndskraft mot väta och angrepp, och lämpar sig därför ypperligt som material i utemöbler och på båtar. Träslaget blev populärt i väst på 50- och 60-talet. I Indien är det mycket populärt och används till allt från dörrar till möbler.
Om du bryr dig om miljön tycker jag du ska fråga butiken om de kan redogöra om virket i utemöbler är odlat eller om de växt naturligt. Gamla teakträd börjar nämligen försvinna på grund av träslagets popularitet.
Om man vill kunna behålla träets rödbruna färg krävs att man noga sköter om det. Varje år behöver man slipa och olja in träet. Gör man det inte får utemöblerna en gråfärgad yta istället.

Slutsats: Det är väldigt viktigt att man väljer utemöbler som är gjorda för offentlig miljö, att det är kraftiga stommar och bra material. Det hittar ni här www.restaurangmöbler.se

Utemöbler till uteserveringen, Utemöbler till restaurangen, Utemöbler till poolen, Utemöbler till trädgården

annons22




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Kockskor, därför behövs kockskor i restaurangen.

Publicerad

den

Av

När du står på fötterna hela dagen, då behöver du bekväma skor. Om du befinner dig i det hektiska köket, se till att ha rätt kockskor. Det finns många olika sorters kockskor som är speciellt designade för att bekvämt hålla dig på fötterna hela tiden fram tills dess att sista kunden gått och dörrarna stängs.

Sulor som är framtagna med ett specifikt inbyggt halkskydd i sulan är ett måste i restaurangköket. De flesta restauranganställda är medvetna om de unika farorna som kan förekomma på deras arbetsplats, men få vet om vilka otroliga fördelar som ges av att bära kockskor med ett kvalitativt inbyggt halkskydd. Att bära dessa kockskor reducerar riskerna för olyckor orsakade av att personalen halkar eller faller på grund utav spillt vatten, fett, hala köksgolv eller många andra riskområden som kan uppstå på en restaurang.

Fördelar med kockskor för restaurangpersonal

Många nya framsteg har tagits i framställningen av kockskor, vilket ger otaliga fördelar för restaurangpersonalen:

‒ Otroligt bra stilar på välkända kockskor av hög kvalitet.

‒ Ger ett mycket tillförlitligt stöd, komfortabla kockskor designade för de som befinner sig till fots hela dagarna.

‒ De har slitstarka överdelar som är tillverkade för att klara av spill och slitage som uppkommer i samband med att arbeta på en restaurang.

‒ Går att fås i en mängd olika storlekar.

‒ Kockskor finns tillgängliga med stålhätta samt med komposit tå för att reducera skador som kan uppkomma från fallande skärbrädor, stekpannor, bestick, tallrikar etc.

Fördelar för restaurangägare

Att eliminera arbetsplatsrelaterade olyckor på restaurangen är viktigt för såväl personal, ledare och restaurangägare. Att bära rätt typ av kockskor kan kraftigt reducera förekomsten av olyckor som orsakas av att personalen faller eller halkar. På så vis även tjäna pengar och effektivitet till restaurangen.

Att se till att personalen bär ordentliga kockskor är mycket viktigt.

 

annons22




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Bisfenolfri plast, NYHET!

Publicerad

den

Av

bisfenolfri plast

Bisfenolfri plast, NYHET i Sverige!

Bisfenolfri plast har länge varit eftertraktat, nu är den här.

Nu finns en bisfenolfri plastkollektion, Malko Progress. Denna plastkollektion är bisfenolfri då den är tillverkad i Tritan, 100 procent fri från Bisfenol-A. Fördelarna med materialet Tritan är att det är ett segare och mindre sprickbenäget material än traditionell plast och behåller därför sin form och sin snygga finish i många, många år.

• Bisfenolfri: 100 procent fri från Bisfenol A.
• Tritan får inga spänningar i materialet och håller därför formen länge, utan risk för sprickor.
• Materialet ger lägre vikt än i traditionella tallrikar, du sparar ryggarna på din personal.
• Låter mindre, minskar bullret vid användandet.
• Segare och mindre sprickbenäget än de plasttallrikar som finns på marknaden idag.
• Bättre hydrolysstabilitet ger längre livslängd (klarar fler diskningar och alla typer av disk/skölj/torkmedel).
• Bättre kemikalieresistans minskar risken för fläckar och skador.
• Snygg och klar finish.
• Tritan är testat och godkänt av bland andra Health Canada, U.S. Food och Drug Administration, European Food Safety Authority och Japan Hygienic Olefin och Styrene Plastics Association.

Ni finner bisfenolfri plast på Plastbutiken.se

Äntligen en bisfenolfri plastkollektion!

 

I kollektionen finner ni: Bisfenolfria Tallrikar, Bisfenolfria Glas, Bisfenolfria Skålar, Bisfenolfria Muggar, Bisfenolfria Dryckesbehållare




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Restaurangporslin: Välj rätt porslin till restaurangen!

Publicerad

den

Av

Restaurangporslin är mycket viktigt i en restaurang!

Om du ska köpa restaurangporslin kan det vara bra att känna till litet om vad porslin är, och varför man ska välja etablerat restaurangporslin.

Vad är egentligen porslin?

Själva ordet porslin kommer från italienskans ”porcellana”, och är ursprungligen den europeiska beteckningen på glaserat keramiskt gods. Porslin är också den samlade beteckningen för olika så kallade porslinskvaliteter som beskrivs nedan. Ordet keramik kommer från grekiskans ”keramos” som betyder lera. Idag är keramik ett fackuttryck för alla föremål av bränd lera som människan omger sig med till bruk och prydnad, både i hemmet och arbetslivet.

Vad finns det för olika porslinstyper?

Benporslin har fått sitt namn av att leran innehåller 40‒50% benaska. Kännetecknande för benporslinet är att det är vitare än någon annan porslinssort och genomlysligt. Det har också en kanthållfasthet som är 2‒3 gånger högre än något annat porslin, mycket tåligare med andra ord. Benporslinets goda egenskaper gör det till ett mycket omtyckt ”finservisporslin” och denna porslinskvalitet används också ofta på eleganta restauranger. Fältspatporslin består till hälften av kaolinlera och lika delar kvarts och fältspat. Till färgen är godset vitt till blåvitt. Fältspatporslinet, som bränns i mycket hög temperatur, har en mycket hög värmechockbeständighet, och har dessutom en glasyr som är hård och nötningsbeständig. Det gör att fältspatporslin fungerar utmärkt i restaurangmiljö, där slitaget är påfrestande för porslinet.

Vad tål porslin?

Då man talar om hur starka temperaturväxlingar ett kokkärl tål, graderar man dem i flamsäkra, kokplattssäkra och ugnsfasta produkter. Flamsäkra produkter, t ex. stengods, tål att sättas direkt på el- eller gasplatta, men de bör helst skyddas av ett mellanlägg av trådnät. De bör inte tas ut från kylskåpet och ställas på värmen direkt eller från värmen för att sedan flyttas direkt till en kall eller våt bänk. Kokplattssäkra produkter tål naturligtvis värmen från en kokplatta, men bör inte utsättas för hastiga temperaturväxlingar. Ugnsfasta produkter tål ugnsvärmen, men får inte användas på elplatta eller gaslåga. Denna typ av restaurangporslin bör inte heller tas ut från kylskåpet och ställas direkt i varm ugn eller från varm ugn flyttas till kall eller våt bänk. För att ett kärl ska få kallas ugnsfast ska det tålas att värmas upp i ugn och därefter kylas ned till rumstemperatur utan att sprickor i glasyren eller porslinet uppstår. Mikrovågssäker innebär naturligtvis att kärlet tål uppvärmning i mikrovågsugn. Riskerna i en mikrovågsugn är t o m. mindre än i vanlig ugn. Självklart är undantaget restaurangporslin som är platina- eller gulddekorerat. Dessa är direkt olämpligt att använda i mikrovågsugnen.

Planerar du att köpa restaurangporslin?

E-butikerna på internet har blivit en av de största marknadsplatserna för restaurangutrustning. Vi hjälper dig hitta restaurangporslin av högsta kvalitet, till bra priser.

Restaurangexperten Magnus Hellström

annons22




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB