Connect with us

Produktguider

Utemöbler och säsongsskifte

Publicerad

den

Utemöbler och säsongsskifte

Utemöbler som plockas fram, vilket härligt vårtecken. Nu börjar den ljusa årstiden med uteliv och lättare menyer. Med april kommer också påsken, vårens första stora helg. Särskilda helgmenyer är ett bra sätt att locka gäster till flera besök.

 

Är det dags för NYA UTEMÖBLER?

Hur ser förra säsongens utemöbler ut? Om de verkar allmänt trötta är det hög tid att beställa nya nu. Det är högt tryck på alla utemöbler så här års, såväl stolar som bord. Vissa produkter utgår ut sortimentet med flygande fart.

Med våren trappas också arbetet upp i många restauranger. Tack vare att vi börjar bli nästan som på de franska breddgraderna här i Svea rike, (jag skrev ju nästan … ) med ofta fördubblat antal sittplatser tack vare de alltmer talrika uteserveringarna, är det mycket som ska förberedas så här års.

När vårljuset är här ser man också att det är dags för en riktig storstädning i både kök och serveringslokaler. Det är också tid att titta på vilken marknadsföring du ska satsa på inför den ljusa årstiden så att gästerna kommer i stora svärmar och sitter i dina utemöbler, nya eller gamla.

Allmän uppdatering, således

… av utemöbler, terassvärmare, nya plädar till gästerna, vårmenyerna samt fräschören i kök och servering genom stora städsvängen.

Och apropå uppdatering:

Våren är också en bra tid att se sig om efter nya råvaruleverantörer. Närproducerade livsmedel är positivt ur flera synvinklar. Möjligheten att få nyskördade varor till sitt kök ger utmärkta förutsättningar för goda rätter, och de korta transportsträckorna är bra för miljön. Sparris och rabarber är typiska vårprimörer som lockar. Framhåll på menyn att råvarorna är lokala, det är bra marknadsföring. Det blir gott, det, att slå sig ner i snygga utemöbler och avnjuta delikatesserna.

Ännu mera uppdatering kanske?

Om du ändå kollar dina utemöbler, kika också på om du har all restaurangutrustning som behövs i köket. Behövs nyanskaffningar inför sommarsäsongen är det nu du ska beställa hem olika redskap och nya maskiner.

… och rentav digital uppdatering också

När det gäller att nå ut till gästerna inför sommaren, är det dags att ta tag i den digitala marknadsföringen och utvärdera den. Samt, givetvis, förbättra den. Eller införa den …?

Vad fungerar? Vad fungerar inte? Du har väl en egen Facebooksida? Finns det sociala nätverkssajter, som Instagram eller Twitter, som du inte har provat ännu? Då är det hög tid att göra det. Lägg ut en välkomnande bild på dig själv där du sitter i dina utemöbler på terassen eller trottoaren …

Det är ofrånkomligt. Sociala medier blir allt viktigare för att fånga upp både nya gäster och stamgäster. Betala gärna någon för att komma igång ordentligt – och för att bli upplärd. Du kanske har någon ung medarbetare som är uppfödd med sociala medier och som skulle kunna ta detta ansvar. Minns också att sociala medier är väldigt ekonomisk marknadsföring.

Och hur var det nu igen? Behövde du några nya utemöbler? 😉

Restaurangexperten Magnus Hellström

 

 

annons22




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Utemöbler till uteserveringen, en liten guide!

Publicerad

den

Av

Utemöbler

Funderar du på att köpa nya utemöbler till uteserveringen, men vet inte riktigt vad du ska välja?

Här har du då en guide där du kan se för- och och nackdelar med de vanligaste typerna av utemöbler utifrån hållbarhet och mängden underhåll.

Aluminiummöbler

Fördelar: Utemöbler av aluminium är väldigt lättskötta tack vare att de inte rostar, möglar eller slits ut i någon större omfattning. Det räcker helt enkelt att torka av dem då och då. Aluminiummöbler är p g a. sin ringa vikt lätta att flytta in på kvällarna.
Nackdelar: Precis som på alla metaller kan det bildas ärg, en grönaktig ”skorpa” på möblerna som inte är så snyggt. Det är dock inte så farligt utan kan tvättas bort. Tänk också på att ytan kan bli repig under lång tids användning.

Rottingmöbler

Det finns två typer av rottingmöbler: Naturlig rotting och konstrotting. Naturlig rotting kommer från stammen från speciella typer av palmer. Utemöbler av den här typen av rotting kan bara stå inomhus, i t ex. uterum. Utsätts de för långvarig fukt ruttnar de till slut.
Vad man brukar använda utomhus istället är konstrotting, där stolen är uppbyggd med plasttråd. Rottingmöbler finns i många olika prisklasser och det som skiljer bra konstrotting mot dålig är hur bra kvalitet plasttrådarna har. Vanligast är det tjockleken på tråden som avgör slitstyrkan. Hur bra plasttråden klarar av kyla och värme avgör också livslängden.
Fördelen med konstrotting är att dessa utemöbler är extremt lättskötta. Oftast räcker det att man spolar av dem med lite vatten då och då för att hålla smutsen borta. Det börjar bli mer och mer vanligt att man gör typ en soffhörna på uteserveringar i dag. Vi flyttar ut vardagsrummet på torget.

Utemöbler av teak

Teak är ett träslag som ursprungligen kommer från sydöstra Asien. Virket som är tungt och hårt har hög motståndskraft mot väta och angrepp, och lämpar sig därför ypperligt som material i utemöbler och på båtar. Träslaget blev populärt i väst på 50- och 60-talet. I Indien är det mycket populärt och används till allt från dörrar till möbler.
Om du bryr dig om miljön tycker jag du ska fråga butiken om de kan redogöra om virket i utemöbler är odlat eller om de växt naturligt. Gamla teakträd börjar nämligen försvinna på grund av träslagets popularitet.
Om man vill kunna behålla träets rödbruna färg krävs att man noga sköter om det. Varje år behöver man slipa och olja in träet. Gör man det inte får utemöblerna en gråfärgad yta istället.

Slutsats: Det är väldigt viktigt att man väljer utemöbler som är gjorda för offentlig miljö, att det är kraftiga stommar och bra material. Det hittar ni här www.restaurangmöbler.se

Utemöbler till uteserveringen, Utemöbler till restaurangen, Utemöbler till poolen, Utemöbler till trädgården

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Restaurangmöbler

Publicerad

den

Av

Restaurangmöbler Köpguide

 

Restaurangmöbler ska fylla flera funktioner. De ska vara snygga att se på men också funktionella och praktiska för både gäster och personal. Inredningen i restaurangen ska vara inbjudande och dra gäster till verksamheten och samtidigt underlätta arbetet för personalen.

Det gäller att få så många som möjligt att frestas att kliva i restaurangen. Innan maten kommer på bordet är det en rad andra faktorer som påverkar detta. Entrén och skyltningen är viktiga, låt atmosfären lysa igenom redan utifrån och sedan omsluta gästerna när de kommer in. De flesta stannar längre i en lokal med en miljö det är gott att vara i. Det ökar också sannolikheten för att de ska köpa mera. Dessutom kommer många av de här personerna även besöka restaurangen igen, inte enbart på grund av maten utan också för att njuta av atmosfären.

Restaurangmöbler är inte bara bord och stolar utan en del av helhetsintrycket och därmed en väsentlig framgångsfaktor att ta hänsyn till. När man ska köpa inomhusmöbler bör man utgå från den meny som ska serveras, dess stil och inriktning. Fundera sedan över vilka gäster som ska komma, vilken ålder och livsstil de har. Vilka restaurangmöbler bidrar till att de kommer att trivas? Vilket helhetsintryck ska de få? Just helhetsintrycket är viktigt för att skapa en miljö och en atmosfär som andas trivsel och kvalitet, sådant som gör att gästerna återvänder. Ett restaurangbesök ska vara en upplevelse och inte enbart ett sätt att stilla hungern. Alla sinnen ska stimuleras hos gästen ‒ utöver smaken ska synen, hörseln och känseln få sitt. Här är restaurangmöbler viktiga.

Helhetskonceptet ska vara klart innan du väljer restaurangmöbler. Färgskala för väggar och textilier, ett golvmaterial som tål slitage och är så tyst som möjligt. Utsmyckningsföremål ska passa till möblerna. Restaurangmöbler ska matcha övrig inredning i restaurangen. Ju bättre de olika inredningsdelarna fungerar ihop, desto bättre upplevelse för gästen. För personalen underlättas arbetet av en genomtänkt placering av alla restaurangmöbler. Tänk även på att städningen ska bli så enkel som möjligt när du köper restaurangmöbler.

Ljus och ljud är också en viktig del av restaurangens inredning. Belysningen bidrar effektivt till miljön i lokalen. Grundbelysning och punktbelysning, t ex spotlights, kompletterar varandra under olika tider på dagen. Dimmerfunktion på grundbelysningen är praktiskt, dels för att skapa stämning för gästerna, dels för att få stark belysning vid städning. Med punktbelysning framhävs lokalen på olika sätt. Även värmelampor över serveringsbord bygger miljö. En annan viktig del av restauranginredningen är akustiken, som lätt kan glömmas för att den inte syns. En behaglig ljudmiljö där gästerna lätt kan prata med varandra är betydelsfull.

Uteservering: Om möjlighet till uteservering finns under det varma halvåret, tillkommer valet av utomhusmöbler. Hållbarhet och underhåll är viktigt att tänka på i detta sammanhang. Bra material och kraftiga stommar är faktorer som ska beaktas här. t ex moderna plastmaterial som är reptåliga och lättskötta.

Konferensmöbler: Konferenser kan bli ett extra ben i verksamheten. Att köpa konferensmöbler som är enkla att omplacera efter antal deltagare, stolar som är lätta, är fällbara eller kan staplas, bord som kan snabbt fällas upp och ihop, är viktigt. Olika tillbehör underlättar arbetet, t ex vagnar att köra möblerna på och kanske en uppfällbar scen för talarna.

Tänk på: Restaurangmöbler är en stor investering. Kom ihåg att kalkylera för ljus, ljud och inredningsdetaljer, som också är viktiga för att skapa ett vinnande helhetsintryck. Om budgeten tillåter, är det klokt att ta hjälp av en professionell inredare för att hitta rätt stil för restaurangen, inte minst vad gäller belysning och akustiska förhållanden. Kontakta återförsäljaren för att få en offert och eventuell mängdrabatt vid större inköp av restaurangmöbler.

www.restaurangmobler.se




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Intressant

Restaurangdiskmaskin ‒ konsten att välja rätt restaurangdiskmaskin

Publicerad

den

Av

Billiga restaurangdiskmaskiner

Restaurangdiskmaskinen är en av restaurangkökets viktigaste maskiner

En bra restaurangdiskmaskin kan diska helt rent på ett par minuter, vilket är minst sagt värdefullt när restaurangen är fullsatt och ni befinner er mitt i rusningstimmen kring lunch eller middagstid.

När du väljer diskmaskinsstorlek är mängden disk avgörande. Låt era behov avgöra maskinens kapacitet och glöm inte att räkna in en viss kapacitetshöjning om ni exempelvis skulle öka er beläggning eller göra en utbyggnad av matsalen. Restaurangdiskmaskiner finns i två utföranden: med låg och hög disktemperatur. Båda typerna har för- och nackdelar, fundera på vilken typ som matchar era behov bäst. De vanligaste typerna är underbänk-diskmaskin och huvdiskmaskin. Billiga restaurangdiskmaskiner är ofta svårt att hitta. men längst ner på sidan kan du hitta en lista på bra leverantörer.

Billig restaurangdiskmaskin

Huvdiskmaskin

Diskmaskinen är en av kökets största investeringar och viktigaste maskiner. Ta dig därför den tid du behöver för att vara säker på att du hittat exakt rätt diskmaskin som verkligen kan svara upp till era behov på kort och lång sikt. Att välja rätt diskbackar är viktigt, de vanligaste är bestickback, brickback, tallriksback och backar för koppar och fat.

 

Överväg om tilläggsutrustning behövs

Ni ska leva med den diskmaskin ni väljer i många år framöver och har därför goda skäl att fundera lite extra på om ni kan ha nytta av någon extrautrustning. Även små detaljer spelar stor roll i långa loppet när en maskin används mycket! Med tanke på att restaurangdiskmaskiner kan väga en hel del kan du behöva inkludera transport och installation i totalpriset när du jämför priset på olika modeller. Jämför också olika tillverkares garantivillkor, de kan skilja sig åt rätt rejält. De flesta har minst ett års garanti. Var försiktig med begagnade restaurangdiskmaskiner ‒ man vet aldrig hur länge de har stått utan att vara använda och då torkar packningar och slangar.

Billiga diskbackarRestaurangexperten Magnus Hellström

 

 

Billiga diskbackar

 

Restaurangdiskmaskin i Stockholm

Restaurangdiskmaskin i Malmö

Restaurangdiskmaskin i Göteborg

Restaurangdiskmaskin i Linköping

Restaurangdiskmaskin i Norrköping

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB