Connect with us

Produktguider

Segers kockjacka ‒ så hittar du rätt kockjacka för dina medarbetare

Publicerad

den

Segers kockjacka ‒ så hittar du rätt kockjacka för dina medarbetare

 

Segers kockjacka är den traditionella vita kockjackan, eller kockrocken, ett av kockens tydligaste kännetecken. Kockjackan är snygg, javisst, men den fyller också en viktig praktisk funktion. Det finns definitivt en anledning till att den ser ut som den gör.

Kök är varma platser och den tjocka bomullen i kockjackan skyddar dig mot denna värme. Bomull är också ett praktiskt material eftersom det ”andas”. Långa ärmar skyddar dig mot brännskador när du sträcker dig över ugnar eller spisar. Tyget ligger omlott mitt fram vilket också skyddar dig. Bomull absorberar också vätskor. Kockar lär sig tidigt att snabbt ta av sig jackan om de spiller varm olja över sig, eftersom jackan absorberar vätskan istället för att släppa igenom den till huden.

Knapparna ska vara lätta att knäppa upp

De typiska knapparna i kockjackan fyller också en viktig funktion. Traditionella knappar kan smälta eller gå sönder, i värsta fall kan delar av knapparna hamna i maten, därför är tygklädda knappar bra. De gör det också lättare att knäppa upp kockjackan, så att du snabbt kan få av dig den om du råkar spilla. Vitt är den färg som reflekterar värme på effektivast möjliga sätt, vilket hjälper dig att hålla dig så sval som möjligt i ett varmt kök. Den vita färgen gör det också smidigt att tvätta jackan, det finns ju knappast någon risk att man råkar bleka ett vitt tyg. Vitt symboliserar också renhet, vilket är viktigt att utstråla i ett kök.

Många olika färger

Numera finns Segers kockjackor i många olika färger och utformningar. Somliga restauranger tillåter sina kockar att använda kockjackor i olika färger, medan andra är mer traditionella och föredrar den vita färgen. Svart har blivit en populär färg på senare tid, inte minst eftersom den är lätt att underhålla. Det är viktigt att välja rätt kockjacka, det är inte bara en uniform som underlättar ditt arbete, den hjälper dig också att uttrycka din personlighet. Kockrockar finns numera med korta eller långa ärmar. Några är helvita medan andra har svarta detaljer. Vissa märken tillverkar kockjackor i modeller som utformats särskilt för kvinnor. Välj mellan ren bomull, en blandning mellan polyester och bomull och flera andra material. Välj ett material som är hållbart, enkelt att rengöra och som tillåter huden att andas. På Kockkläder hittar du ett stort utbud av Segers kockjackor liksom Segers kockbyxor, Segers kockmössor och Segers kockförkläden.

Restaurangexperten Magnus Hellström




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

WD-6 DUPLUS NYHET

Publicerad

den

Av

WD-6 DUPLUS : Wexiödisk är först i världen med dubbel slutsköljning för huvdiskmaskiner

Tekniken, som är patenterad, innebär att sköljprocessen använder betydligt mindre rent vatten än traditionella slutsköljningssystem. Med den nya DUPLUS-tekniken används endast 1 liter rent vatten per diskcykel, extremt lite, och dessutom med fortsatt perfekt diskresultat. Den låga vattenförbrukningen i kombination med den mycket låga förbrukningen av kemikalier och elektricitet gör WD-6 DUPLUS till det perfekta valet av diskmaskin för det moderna och miljömedvetna restaurangköket.

Den nya patenterade DUPLUS-tekniken minimerar vattenförbrukningen till nästan ingenting. Hemligheten är att under den första spolfasen använder WD-6 DUPLUS endast recirkulerande sköljvatten från den föregående diskcykeln. Under den andra sköljfasen använder maskinen rent vatten med en temperatur på 85–90°C. Sköljvattnet från den andra fasen samlas in för att användas till nästa diskcykel. Den nya innovativa DUPLUS-tekniken sparar vatten, kemikalier och elektricitet i diskrummet och är det bästa valet för ett modernt och professionellt restaurangkök.

WD-6 DUPLUS hittar ni hos www.restaurangmaskiner.net

Restaurangmaskiner.net saluför nu restaurangdiskmaskiner

Restaurangmaskiner.net saluför nu restaurangdiskmaskiner




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Intressant

Plankstek – en rätt som nu hittar tillbaka till restaurangerna

Publicerad

den

Av

Plankstek är populärt igen!

Plankstek var enormt inne på 70-talet. En klassisk restaurangrätt som nu hittar tillbaka till restaurangerna.

Plankstek är en traditionell ungersk maträtt, (fatányéros) som fanns på menyn redan vid förra sekelskiftet på den berömda restaurangen Gundel i Budapest (Hungarian mixed grill on wooden platter – fatányéros). Maträtten serverades på en träplanka, en nedärvd sed sedan gammalt från det historiska ungerska köket. Den bestod av flera olika köttsorter, fläsk, kalv och biff, bacon och gåslever med stekt potatis och serverades med sallad.

I Sverige består plankstek oftast av flera stekta köttsorter

Köttsorterna brukar vara fläskfilé, oxfilé, entrecôte och kalvkött marinerat i rödvin, kryddat med paprika, vitpeppar och svartpeppar. Till rätten hör grönsaker och duchessepotatis som gratineras i ugn på en träplanka. Till garnityr serveras det smörstekta morötter, stekt tomat, kokt blomkål, baconlindad sparris, och stekta champinjoner med vitlökssmör. Grönsakerna kan tillagas med en redning av grädde och/eller crème fraiche. Man lägger potatismoset på plankan, lägger de stekta köttbitarna och de stekta grönsakerna till garneringen på ett dekorativt sätt. Plankan ställs in i mitten på ugnen i övervärme, 225 grader en kort stund tills potatismoset får en gyllenbrun färg. Plankan tas ut och köttet serveras med champinjonsås och bearnaisesås. Ursprungligen var plankan gjord av hickory men numera tillverkas den av ek, som har bättre hållbarhet. Varianter där köttbiten ersatts med fisk existerar.

Planksteksplankor

När du ska börja servera plankstek på din restaurang är det viktigt att du har bra planksteksplankor. De bästa plankorna är av ek. Det finns ett antal återförsäljare av planksteksplankor, Krogklippet har mycket bra priser och snabba leveranser.

Viktigt att förbereda plankorna

Nya plankor skall stekas in för att ge den rätta smaken. Pensla plankorna rikligt med matolja. Sätt in dem i ugn vid 200°C och låt dem stå tills oljan börjar koka, ca 10 min. Tag ut plankorna och pensla på mer olja. Låt plankorna stå i ugnen ytterligare ca 5 min. Eventuellt behöver man upprepa behandlingen ytterligare några gånger tills plankorna fått en ganska mörk färg. Före varje plankstekning måste plankorna sedan smöras. Diska av dem under rinnande varmt vatten. Plankorna skall ej användas i micro eller diskmaskin.

Plankstek: kom ihåg:

  • Att trä är ett levande material som ändras/åldras efter livstid samt att det är mycket beroende av daglig skötsel. Beroende på fuktighetsförhållande vid förvaring och på hur intensivt man använder brädorna slits de olika snabbt.
  • Att planksteksplankor från Merxteam inte behandlas med några kemiska/naturliga produkter innan de kommer till kunden. Detta för att undvika olika ämnen eller konstiga dofter som kan förstöra smak på maten när den lagas i ugnen. Därför kan de heller inte ”konkurrera” utseendemässigt med t.ex. vanliga skärbrädor.
  • Att levande kvistar är tillåtna och att de inte påverkar brädans funktionsförmåga.
  • Att skillnaden i färgen på planksteksplankorna beror på vilken del av eken brädan har sitt ursprung samt hur gammalt trädet var vid tillverkandet. Färgen påverkar inte planksteksplankans funktionsförmåga och kvalité.
  • Att visst påverkar sprickorna utseendet på brädan men de betyder inte dåligt kvalité. Trädet tappar under sin livstid mycket fukt. Om sprickor uppstår kan man lägga brädan i vatten några timmar.

Restaurangexperten Magnus Hellström

Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Plankstek och Merxteam

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Is – vilken is är bäst till Din restaurang ?

Publicerad

den

Av

Is – vilken sort behöver du? Sommaren närmar sig med stormsteg, vilket innebär att ismaskinen får jobba för högtryck på många restauranger. Kalla drinkar och kyld mat ökar förstås i efterfrågan när solen skiner. Om du funderar på att investera i en ismaskin finns det ett antal saker att överväga för att du ska få ut mesta möjliga av din investering.

 

Fullstora kuber Det här är en klassiker som fungerar i de flesta sammanhang. Den här typen av is är relativt enkel och kostnadseffektiv att tillverka. Smälter långsamt, vilket gör att den passar särskilt bra i sommarvärmen.
Halvstora kuber Kusin till den fullstora kuben. Den här typen av is är kanske den allra vanligast förekommande issorten. Håller drycker kalla en längre period utan att tynga ner glaset.
Nuggets Den här sortens is smälter relativt fort och har på kort tid blivit mångas favorit. En lagom storlek som passar till de flesta typer av drycker.
Flingor Är vanligast förekommande i snowcones. Den här sortens is påminner om snö och kan lätt formas utifrån era behov. Passar utmärkt för all typ av fisk och skaldjur och andra kylar där kunden kan välja råvara själv. Bör inte användas i drinkar annat än kalla juicedrinkar.
Gourmet Formen varierar på den här typen av is, men den här formen av is är både snygg och funktionell. Den känns lyxig och lite exklusiv med tanke på sin annorlunda och estetiskt tilltalande form. Passar perfekt I lyxiga cocktails. Gourmetis är ett prisvärt sätt att addera lite extra guldkant på ett event eller en drink.

Restaurangexperten Magnus Hellström




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB