Connect with us

Bra Leverantörer

Restaurangkyl ‒ välj rätt kyl och frys till din restaurang

Publicerad

den

Restaurangkyl, restaurangfrys

 

Restaurangkylar och frysar är fristående utrustning som är utformad för att passa restauranger och det tuffa slitage de utsätts för.

 

Vad är skillnaden på en vanlig hushållsfrys och en restaurangfrys? Restaurangkylar och frysar är fristående utrustning som är utformad för just restauranger. Det är absolut nödvändig utrustning för en restaurang, en stor investering som är grundläggande för att du ska kunna bygga upp en lönsam restaurangverksamhet.

1. Avgör vilken typ av kyl eller frys du behöver. Det avgörs bland annat av hur ofta du behöver öppna kylen och frysen och vilka ytor som är tillgängliga. Gör en överslagsräkning på hur stora mängder livsmedel du behöver för att driva restaurangen i en vecka. Om du tar med dig din beräkning till leverantören så kan de ofta hjälpa dig att hitta rätt storlek. Undvik att falla för frestelsen att köpa kylar och frysar som är tillverkade för privat bruk. Risken är att dessa kylar och frysar inte lever upp till kraven som ställs i ett restaurangkök.

2. Fundera på om du behöver göra någon form av tillval med extra hyllor eller andra typer av hyllor än vad som är standard i den modell du väljer. Du kan också välja till hyllor som adderar extra utrymme i kylen eller frysen, vilket ökar kapaciteten. Restaurangkylar och frysar är en stor investering, men de har vanligtvis en livslängd på minst tio år om de sköts rätt. Jämför olika tillverkares garantierbjudanden, de kan skilja sig åt.

3. Ta god tid på dig innan du gör ditt val. Med tanke på att restaurangkylar och frysar kan väga en hel del kan du behöva inkludera transport och installation i totalpriset när du jämför priset på olika modeller. När det gäller ytskikt är rostfritt stål att föredra eftersom det är lätt att hålla rent och ofta är mer hållbart än andra material. Tänk på att du ska leva med den kyl och frys du väljer i minst tio år, vilket gör att små tillval och smarta funktioner kan underlätta vardagen rejält, vilket i sin tur sparar både tid och pengar för er. Tänk därför till ordentligt och välj med omsorg, stressa inte fram till ett avslut, ta istället den tid du behöver för att jämföra olika modeller och vara säker på att du gör en bra affär.

4. Välj typ av dörrar. De flesta kylar och frysar kan levereras med glasdörrar om man så önskar. Du kan ofta också välja vilken sida handtaget ska placeras på, vilket kan underlätta det dagliga arbetet. Om kylen eller frysen ska öppnas ofta kan skjutdörrar istället för dörrar vara ett smidigt alternativ.

 

 

 

 

Restaurangkyl Linköping
Restaurangkyl Norrköping
Restaurangkyl Stockholm
Restaurangkyl Göteborg
Restaurangkyl Malmö

Kyla

 

 

Fortsätt Läsa

Catering

Coronakris – hur ska restaurangen överleva?

Publicerad

den

Av

Coronakris – hur ska restaurangen överleva?

Coronavirusets spridning vänder upp och ner på vanliga rutiner. De ekonomiska konsekvenserna bara växer. Restauranger och caféer får allt färre gäster när rekommendationerna från myndigheterna är att undvika både folksamlingar och sociala sammanhang.

 

I detta krisläge gäller det att fokusera på vad du kan kontrollera själv. Finns det något du kan göra för att justera och anpassa din verksamhet utifrån den rådande situationen? Hur ska du möta upp kunderna som vill ha bra krogmat i coronatider? Och hur ska du kunna sysselsätta dina medarbetare när den riktiga restaurangservicen ligger nere? Några tips ges som kan hjälpa till att få in vissa intäkter ges här.

 

Take Away och hemleveranser

Alla måste äta och folk tröttnar på sin hamstrade pasta. För att liva upp hemmasittandet kommer kunderna vilja beställa hämtmat och gärna få maten hemkörd. Har du inte Take Away och hemleveranser redan – då är det dags att börja nu. Fokusera på ditt närområde så att det är lätt för kunderna att ta sig till dig och, omvänt, det går snabbt att köra ut till kunderna. Personal som i vanliga fall arbetar med servering kanske kan hjälpa till med utkörning. Räkna med att kunderna kan vänta i snitt ungefär en halvtimme från beställning till leverans.

 

Drive Through och Walk Through

Att handla hämtmaten från bilen innebär minsta möjliga direktkontakt med andra, ett bra alternativ i dessa tider. Är din restaurang placerad så att det är lätt att stanna till med bilen utanför? En variant på temat Take Away är att arbeta med Drive Through. Förbered så att maten kan levereras till bilen inom ett par, tre minuter. Kan inte bilar stanna till utanför, kan en möjlighet vara att helt enkelt öppna en Walk Through och sälja paketerad mat genom ett fönster, som en ”lucka i väggen”

 

Catering

Catering är verkligen viktigt i dessa tider. Erbjud förbeställning av färdiga luncher och middagar med ett visst antal portioner och kör ut till kunden. Ändra menyn varje vecka och använd gärna lokala råvaruleverantörer. Locka till merförsäljning med erbjudanden – köper kunden över en viss summa skickar du till exempel med aptitretare att börja måltiden med eller något gott till kaffet på maten …

 

Vad behöver jag?

Håll maten varm – eller kall – med thermoboxar, värmeboxar eller kylboxar. Tänk på att skaffa bra förpackningsmaterial för Take Away-mat, det finns många varianter av engångsartiklar att välja emellan: Hämtboxar i olika modeller, odelade eller med flera fack. Matboxar av sockerrör. Soppskålar med lock, salladsskålar med lock. Sandwichlådor. Lunchlådor med handtag.

 

Kommunicera

Berätta om vad du erbjuder i dina sociala medier, till exempel Facebook och Instagram. Har du möjlighet att integrera bokning av de olika rätterna på din hemsida är det bra.

 

Restaurangexperten Magnus Hellström

 

 

http://startarestaurang.se/wp-content/uploads/2016/08/annons22.jpg

Fortsätt Läsa

Maskiner

Restaurangmaskiner.net

Publicerad

den

Av

Restaurangmaskiner

Restaurangmaskiner av mycket hög kvalitet! Snabba leveranser, otroliga priser.

 

Hemsida: www.restaurangmaskiner.net

Epost: info@hot-solutions.se

Telefon: 013-327 00 80

FAX:

Adress: Idögatan 51, 582 78, Linköping

 

Restaurangmaskiner för restaurangens alla behov!

En utav de allra bästa leverantörerna på marknaden! Restaurangmaskiner.net har alla de restaurangmaskiner som behövs. Med en stor bredd produkter och ett stort know-how i branschen vet vi vad som krävs av de maskiner du behöver! Vi har allt: Spisar, Värmedisplayer, Kyldisplayer, Grillar, Fritöser, Diskmaskiner, Potatisskalare, Arbetsbänkar, Stekbord, Pastakokare, Kylskåp, Frysrum, Vinkylar, Degblandare, Buffévagnar och mycket, mycket mer!

 

Att ha rätt restaurangmaskiner är viktigt för att du ska lyckas!

När du öppnar din restaurang så måste du ha all nödvändig utrustning. Du måste lägga ner mycket arbete, det är också viktigt att ha all restaurangutrustning. Att inhandla rätt utrustning är viktigt för alla företag, speciellt för restauranger.

Alla produkter har givetvis bra garantier och är av tysk kvalitet. Ni som ska öppna en restaurang kan givetvis ringa till HoT Solutions och beställa era varor eller bara fråga om råd. Ni hittar alla erbjudanden på Restaurangmaskiner.net

Fortsätt Läsa

Inredning

Restaurangmobler.se

Publicerad

den

Av

Restaurangmöbler

Stort sortiment av restaurangmöbler

Inomhus-, utomhus- och konferensmöbler

 

Tel. +46(0)13-3270080

E-post: info@hot-solutions.se

VAT / Org.nr. SE556920811801

Adress: Idögatan 51, SE-582 78 LINKÖPING

 

Vi erbjuder är högkvalitativa restaurangmöbler:

De restaurangmöbler vi erbjuder är enbart kvalitetsmöbler. Vi specialiserar oss på restaurangmöbler som formgivits och tillverkats för att på bästa sätt vara anpassade för offentlig miljö. När du ska skapa en lyckad restaurang är mat och service inte de enda viktiga faktorerna. Tilltalande restaurangmöbler och -design är också mycket viktigt för att restaurangen ska gå bra.

Många saker att tänka på!

När du ska inreda din restaurang vill du givetvis utnyttja ytan till max, men ändå skapa rätt atmosfär och plats för dina gäster. Du vill få plats med så många sittplatser som möjligt, utan att offra det golvutrymme som behövs för personalen att röra sig smidigt mellan matsal och kök. Du måste även planera för placeringen av kassa- och serveringsstation. En bra placering på serveringsstationen är där den är lättillgänglig för personalen men dold för gästerna. Valet av inredning är betydelsefullt för att skapa rätt atmosfär och för att kunna utnyttja ytan i din restaurang. Det finns många faktorer att tänka på när du ska inreda och köpa restaurangmöbler. Kontakta oss på Restaurangmöbler för tips och råd.

Din butik för nya restaurangmöbler: Restaurangmöbler.se

Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB