Connect with us

Produktguider

Bisfenolfri plast, NYHET!

Publicerad

den

bisfenolfri plast

Bisfenolfri plast, NYHET i Sverige!

Bisfenolfri plast har länge varit eftertraktat, nu är den här.

Nu finns en bisfenolfri plastkollektion, Malko Progress. Denna plastkollektion är bisfenolfri då den är tillverkad i Tritan, 100 procent fri från Bisfenol-A. Fördelarna med materialet Tritan är att det är ett segare och mindre sprickbenäget material än traditionell plast och behåller därför sin form och sin snygga finish i många, många år.

• Bisfenolfri: 100 procent fri från Bisfenol A.
• Tritan får inga spänningar i materialet och håller därför formen länge, utan risk för sprickor.
• Materialet ger lägre vikt än i traditionella tallrikar, du sparar ryggarna på din personal.
• Låter mindre, minskar bullret vid användandet.
• Segare och mindre sprickbenäget än de plasttallrikar som finns på marknaden idag.
• Bättre hydrolysstabilitet ger längre livslängd (klarar fler diskningar och alla typer av disk/skölj/torkmedel).
• Bättre kemikalieresistans minskar risken för fläckar och skador.
• Snygg och klar finish.
• Tritan är testat och godkänt av bland andra Health Canada, U.S. Food och Drug Administration, European Food Safety Authority och Japan Hygienic Olefin och Styrene Plastics Association.

Ni finner bisfenolfri plast på Plastbutiken.se

Äntligen en bisfenolfri plastkollektion!

 

I kollektionen finner ni: Bisfenolfria Tallrikar, Bisfenolfria Glas, Bisfenolfria Skålar, Bisfenolfria Muggar, Bisfenolfria Dryckesbehållare
Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Intressant

Så väljer du rätt öl för din restaurang – experttips

Publicerad

den

Av

Det finns många faktorer som kan påverka valet av öl på en restaurang. Här är några saker att tänka på:

 1. Menyn: Välj öl som passar till maten på menyn. Till exempel kan en mörk, kraftig öl funka bra till en köttgryta, medan en ljus, frisk öl kan passa bättre till fisk eller skaldjur.
 2. Pris: Öl kan vara en prisvärd dryck för kunderna, så tänk på att ha en bra balans mellan kvalitet och pris.
 3. Efterfrågan: Tänk på vad dina kunder gillar och efterfrågar. Du kan till exempel erbjuda en mix av klassiska och nyare ölsorter för att tilltala en bredare publik.
 4. Tillgänglighet: Se till att du kan få tag på ölen du vill ha och att det finns en bra balans mellan lokala och internationella ölsorter.
 5. Öltyper: Öl finns i många olika sorter, så det kan vara bra att ha ett brett utbud av olika öltyper, såsom lager, ale, stout, porter, wheat beer osv. Detta ger kunderna möjlighet att testa olika sorter och hitta något som passar just deras smak.Ett förslag på öl som passar på en restaurang

 

 • Pilsner: En ljus lageröl med en balanserad humlebeska och en frisk, krispig smak. Exempel: Beck’s, Stella Artois, Pilsner Urquell.
 • Ale: En mer komplex öl med en smak av humle och malt. Exempel: New Castle Brown Ale, Bass Ale, Sierra Nevada Pale Ale.
 • Stout: En mörk och kraftig öl med toner av choklad och kaffe. Exempel: Guinness, Newcastle Brown Ale, Old Rasputin Russian Imperial Stout.
 • Porter: En mörk öl med en balanserad smak av malt och humle. Exempel: Samuel Smith’s Taddy Porter, Anchor Porter, Founder’s Porter.
 • Veteöl: En ljus öl med en frisk smak av citrus och banan. Exempel: Hoegaarden, Blue Moon, Weihenstephaner Hefeweissbier.
 • Saison: En frisk och torr öl med en kryddig smak. Exempel: Saison Dupont, Boulevard Tank 7 Farmhouse Ale, Allagash Saison.
 • Belgisk Dubbel: En mörk och kraftig öl med en sötma från malt och en balanserad humlebeska. Exempel: Chimay Red, Westmalle Dubbel, St. Bernardus Abt 12.
 • India Pale Ale (IPA): En humleforward öl med en stark beska. Exempel: Sierra Nevada IPA, Lagunitas IPA, Bell’s Two Hearted Ale.
 • Farmhouse Ale: En kryddig och frisk öl med en gärkaraktär. Exempel: Saison Dupont, Boulevard Tank 7 Farmhouse Ale, Allagash Saison.
 • Lager: En klassisk öltyp som passar till många olika maträtter. Exempel: Budweiser, Heineken, Corona.

 

En ölkyl eller drickakyl är ett kylskåp som är specifikt designat för att förvara och kyla dricka som öl. Det finns flera olika typer av ölkylar på marknaden med varierande kapacitet, dimensioner, temperaturintervall och funktioner.

När man väljer en ölkyl är det viktigt att tänka på hur många flaskor eller burkar man behöver förvara samtidigt. Detta kan hjälpa till att avgöra vilken kapacitet ölkyl som är lämplig. Dimensioner är också viktigt att ta hänsyn till, man bör mäta utrymmet där man tänker placera kylen för att se till att den får plats. Ska den placeras under disk så är det en back bar som du behöver, dessa är lägre.

En annan viktig faktor att tänka på är temperaturintervallet, öl ska förvaras vid en specifik temperatur för att behålla sin smak och kvalitet, se till att kylen har möjlighet att ställas till det tänkta temperaturintervallet som är lämpligt för den typ av öl som du tänker förvara.

Drickakylar kommer i flera olika storlekar kontrollera om du behöver en enkel ölkyl i standardbredd eller om den ska vara smalare. Det finns även bredare som dubbel ölkyl med 2 eller 3 dörrar.

Du kanske även serverar din öl på fat, då kan lämplig förvaring vara viktigt för dessa med anslutningsmöjlighet och en kyl för ölfat kan då vara aktuell.

 
Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Utemöbler till uteserveringen, en liten guide!

Publicerad

den

Av

Utemöbler

Funderar du på att köpa nya utemöbler till uteserveringen, men vet inte riktigt vad du ska välja?

Här har du då en guide där du kan se för- och och nackdelar med de vanligaste typerna av utemöbler utifrån hållbarhet och mängden underhåll.

Aluminiummöbler

Fördelar: Utemöbler av aluminium är väldigt lättskötta tack vare att de inte rostar, möglar eller slits ut i någon större omfattning. Det räcker helt enkelt att torka av dem då och då. Aluminiummöbler är p g a. sin ringa vikt lätta att flytta in på kvällarna.
Nackdelar: Precis som på alla metaller kan det bildas ärg, en grönaktig ”skorpa” på möblerna som inte är så snyggt. Det är dock inte så farligt utan kan tvättas bort. Tänk också på att ytan kan bli repig under lång tids användning.

Rottingmöbler

Det finns två typer av rottingmöbler: Naturlig rotting och konstrotting. Naturlig rotting kommer från stammen från speciella typer av palmer. Utemöbler av den här typen av rotting kan bara stå inomhus, i t ex. uterum. Utsätts de för långvarig fukt ruttnar de till slut.
Vad man brukar använda utomhus istället är konstrotting, där stolen är uppbyggd med plasttråd. Rottingmöbler finns i många olika prisklasser och det som skiljer bra konstrotting mot dålig är hur bra kvalitet plasttrådarna har. Vanligast är det tjockleken på tråden som avgör slitstyrkan. Hur bra plasttråden klarar av kyla och värme avgör också livslängden.
Fördelen med konstrotting är att dessa utemöbler är extremt lättskötta. Oftast räcker det att man spolar av dem med lite vatten då och då för att hålla smutsen borta. Det börjar bli mer och mer vanligt att man gör typ en soffhörna på uteserveringar i dag. Vi flyttar ut vardagsrummet på torget.

Utemöbler av teak

Teak är ett träslag som ursprungligen kommer från sydöstra Asien. Virket som är tungt och hårt har hög motståndskraft mot väta och angrepp, och lämpar sig därför ypperligt som material i utemöbler och på båtar. Träslaget blev populärt i väst på 50- och 60-talet. I Indien är det mycket populärt och används till allt från dörrar till möbler.
Om du bryr dig om miljön tycker jag du ska fråga butiken om de kan redogöra om virket i utemöbler är odlat eller om de växt naturligt. Gamla teakträd börjar nämligen försvinna på grund av träslagets popularitet.
Om man vill kunna behålla träets rödbruna färg krävs att man noga sköter om det. Varje år behöver man slipa och olja in träet. Gör man det inte får utemöblerna en gråfärgad yta istället.

Slutsats: Det är väldigt viktigt att man väljer utemöbler som är gjorda för offentlig miljö, att det är kraftiga stommar och bra material. Det hittar ni här www.restaurangmöbler.se

Utemöbler till uteserveringen, Utemöbler till restaurangen, Utemöbler till poolen, Utemöbler till trädgården

 
Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Produktguider

Kockskor, därför behövs kockskor i restaurangen.

Publicerad

den

Av

När du står på fötterna hela dagen, då behöver du bekväma skor. Om du befinner dig i det hektiska köket, se till att ha rätt kockskor. Det finns många olika sorters kockskor som är speciellt designade för att bekvämt hålla dig på fötterna hela tiden fram tills dess att sista kunden gått och dörrarna stängs.

Sulor som är framtagna med ett specifikt inbyggt halkskydd i sulan är ett måste i restaurangköket. De flesta restauranganställda är medvetna om de unika farorna som kan förekomma på deras arbetsplats, men få vet om vilka otroliga fördelar som ges av att bära kockskor med ett kvalitativt inbyggt halkskydd. Att bära dessa kockskor reducerar riskerna för olyckor orsakade av att personalen halkar eller faller på grund utav spillt vatten, fett, hala köksgolv eller många andra riskområden som kan uppstå på en restaurang.

Fördelar med kockskor för restaurangpersonal

Många nya framsteg har tagits i framställningen av kockskor, vilket ger otaliga fördelar för restaurangpersonalen:

‒ Otroligt bra stilar på välkända kockskor av hög kvalitet.

‒ Ger ett mycket tillförlitligt stöd, komfortabla kockskor designade för de som befinner sig till fots hela dagarna.

‒ De har slitstarka överdelar som är tillverkade för att klara av spill och slitage som uppkommer i samband med att arbeta på en restaurang.

‒ Går att fås i en mängd olika storlekar.

‒ Kockskor finns tillgängliga med stålhätta samt med komposit tå för att reducera skador som kan uppkomma från fallande skärbrädor, stekpannor, bestick, tallrikar etc.

Fördelar för restaurangägare

Att eliminera arbetsplatsrelaterade olyckor på restaurangen är viktigt för såväl personal, ledare och restaurangägare. Att bära rätt typ av kockskor kan kraftigt reducera förekomsten av olyckor som orsakas av att personalen faller eller halkar. På så vis även tjäna pengar och effektivitet till restaurangen.

Att se till att personalen bär ordentliga kockskor är mycket viktigt.

 

 
Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB