Connect with us

Starta Restaurang

Restaurangmöbler: 6 tips om möblering av restaurangen

Publicerad

den

Restaurangmöbler: Vi ger er 6 tips för hur restaurangen möbleras

Själva inredningen är en utav de avgörande faktorerna när du planerar att öppna en restaurang, era restaurangmöbler spelar en väldigt stor roll.

En genomtänkt och välstrukturerad restauranginredning kan vara ett väldigt kraftfullt marknadsföringsverktyg. Restaurangens inredning och utseende spelar definitivt en nyckelroll bland annat när det gäller hur många potentiella kunder som kommer att känna sig frestade att kliva in genom dörren. Många människor kommer att besluta sig omedelbart om de ska gå in i din restaurang, baserat på olika faktorer som exempelvis skyltning, spotlights, färgscheman, restaurangmöbler och atmosfär. Med andra ord kommer en väl genomtänkt restauranginredning att hjälpa dig att övertyga många förbipasserande människor att kliva in. Och inte nog med det, majoriteten av dessa personer kommer även att stanna kvar en längre tid i restaurangen, vilket ökar sannolikheten markant att de kommer att köpa någonting hos dig. Och om detta inte skulle vara tillräckligt, kommer de flesta av de här personerna även att besöka din restaurang igen, inte enbart på grund av din mat utan även på grund av att bara njuta av atmosfären. Allt detta kanske inte låter helt logiskt för dig, men om du frågar en expert inom restauranginredning så kommer du med största säkerhet att få det bekräftat.

Några råd och tips om restauranginredningar och restaurangmöbler:

1. Själva restauranginredningen kommer att förbereda potentiella gäster om kostnaden. Om du besöker ett 5-stjärnigt hotell vet du att du kommer att bli tvungen att spendera mycket pengar för att få vistas där. Sinnesstämningen hos en potentiell gäst som besöker en väldesignad restaurang är ungefär densamma, dvs. kunden förbereder sig medvetet eller omedvetet på att betala lite extra för varorna.

2. Anlita en person som är specialiserad på restauranginredning. De kommer att ge dig goda råd och tips om hur du bör inreda din restaurang för att den ska bli så optimal som möjligt.

3. Försök att ge restauranginredningsexperten en klar bild om vad du vill ha i din restaurang. Om du anser att det är nödvändigt, försök att ta med dig restauranginredaren till en existerande restaurang där du visar restauranginredaren vilka inredningsstrategier som du vill ha i restaurangen du ska starta.

4. Lyssna på restauranginredaren. Bevisligen är restauranginredare experter, och de håller sig uppdaterade gällande olika trender på marknaden och inom inredning av restauranger. Restauranginredaren bör inte enbart påverkas av din personliga smak, utan även reflektera olika marknadstrender.

5. Om du har i åtanke att marknadsföra din restaurang på nätet, bör du säkerställa att designen och innehållet på din hemsida även reflekterar designen och inredningen i din restaurang.

6. Var noggrann med att välja en attraktiv design för restaurangen (skyltfönstret) och själva skyltningen. Din restaurang bör bokstavligen vara helt oemotståndlig för förbipasserande människor!
Under hittar du en länk till en av Sverige bästa sajter med restaurangmöbler.

Restaurangexperten Magnus Hellström

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Starta Restaurang

Pizzeria ‒ fem steg för att öppna en pizzeria

Publicerad

den

Av

Vilken sorts pizza du ska satsa på är det första du ska bestämma dig för. Var du ska ha din pizzeria är nästa. Sedan står utrustningen på tur. Ska du sticka ut bland konkurrenterna måste du baka de godaste pizzorna och då gäller det att vara noga med ingredienserna. Bästa smak äger! Sist men inte minst, den mänskliga faktorn, alltså personalen, är din förlängda hand – satsa på personalen på din pizzeria, det får du tillbaka.

 

1. Vilken typ av pizza ska du göra?

Det finns ett antal olika typer av pizza. Besök så många olika pizzerior med olika inriktningar du kan och smaka dig fram. Vad gillar du bäst? Vad tror du kommer att slå bäst på din lokala marknad? Bestäm sedan vilken typ av pizza du ska satsa på. Och kom ihåg: Pizzadeg är inte bara mjöl och vatten! Lär dig så mycket du kan, läs på och experimentera dig fram innan du bestämmer om du ska starta en pizzeria. Fråga andra i branschen, många delar gärna med sig av sina erfarenheter. Sedan får du förfina recepten och skapa dina egna specialiteter. Testa att göra olika degar, prova först i liten skala hemma och låt familj och vänner smaka. Det kan ta lång tid att komma fram till Degen med stort D. Se till att ha det perfekta degreceptet klart innan du startar en pizzeria, då är mycket vunnet!

2. Rätt lokal på rätt ställe

Det enklaste sättet att starta är antagligen att hitta en redan inarbetad pizzeria och köpa den, med rätt pizzaugn redan på plats. Om nu det inte går, lås inte fast dig vid att välja en lokal som redan är restaurang. Bästa läget för dig kanske är en helt annan lokal som byggs om för att bli dina drömmars pizzeria. Viss ombyggnad behövs säkert, ventilationssystem måste byggas in och vattenledningar dras ‒ är läget rätt och kundkretsen finns där, kan sådana investeringar visa sig mycket lönsamma.

3. Rätt pizzaugn

Rätt pizzaugn är viktigt för att baka perfekta pizzor, vilken typ av pizza du än gör. Behöver du en gasdriven ugn eller en elektrisk i din pizzeria? Ska du kanske rentav satsa på en gammaldags vedugn? Pizza ska gräddas på upphettad sten, men det vet du väl redan, kom bara ihåg ångpump också. Tänk på att termostater och kontrollpaneler ska vara lättreglerade. Kontrollera vilka ventilationskrav som gäller för ugnen du väljer och att lokalen där du ska ha din pizzeria klarar dessa.

4. Ingredienserna

Kort sagt: En pizza blir inte bättre än sina ingredienser. Mjöl, vatten, jäst, tomater och ost ‒ det är verkligen viktigt att varje ingrediens håller högsta kvalitet. Var köper du mjöl? Har du kanske en lokal leverantör? Eller kan du köpa importerat mjöl från Italien av ”rätt” vetesort? Köper du färska ingredienser till de olika smakerna, eller konserverade? Smakskillnaden är stor! Vet du vad som ingår t ex i den salami du lägger på en pizza? Det kan vara väldigt stor skillnad på italiensk salami och svensk! Med andra ord, tänk noga igenom valet av varenda ingrediens du ska använda, kostnaderna för dem och vad det betyder för kundtillströmningen till din pizzeria.

5. Känn din personal ‒ och satsa på din personal

Hur ska du kunna garantera att pizzorna på din pizzeria håller samma höga kvalitet dag ut och dag in? Lär upp din personal från början, lär alla precis hur du vill ha det på din pizzeria, varje moment i bakningen av pizzorna, hur du vill att de ska möta kunderna. Sätt din prägel på din pizzeria genom att dra alla riktlinjer från början ‒ men glöm inte att också satsa på personalen, både socialt och vad arbetsmiljön beträffar. Och inte minst, lyssna på personalen! Fråga dem om hur saker och ting fungerar på din pizzeria. Skapa delaktighet och du får bättre respons från personalen.

Restaurangexperten Magnus Hellström




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Inredning

Starta restaurang – utrustning du behöver

Publicerad

den

Av

Starta restaurang – utrustningsförslag

 

Det är mycket att tänka på när du ska starta restaurang. Vad som behövs på just din restaurang beror på många olika faktorer: Vilken typ av restaurang det gäller och den menyn du ska servera, storlek / beräknat antal gäster/portioner per sittning och per dag. Här är en allmän översikt med förslag på inredning och utrustning vid planering av restaurangköket, serveringslokalen och övriga utrymmen. Detta är förslag – du anpassar listan efter vad du behöver för din restaurang.

 

  1. Starta restaurang: Köket

Värmeenheter med tillräcklig ventilation (spis, stekbord, ugn, fritös, salamander, kokgryta, värmeri, mikrovågsugn)

Arbetsbänkar med ho och blandare beroende på omfattning och karaktär

Avställningsytor, hyllinredning

Tillräckligt med kylförvaring för olika livsmedel (t ex kött, fisk, grönsaker samt färdiglagade rätter)

Blast Chiller/Freezer (nedkylningsskåp eller nedkylningsrum)

Frysskåp (frysbox)

Plats för tallrikar färdiga att servera

Plats för glas, porslin, bestick, servetter

Plats för ismaskin

Plats för sås-/blandningsmaskin

Handtvättställ med engångshanddukar och tvål

Köksredskap: Manuella redskap som knivar, skärbrädor, bunkar, kantiner etc.

 

  1. Starta restaurang: Beredning av tvättade grönsaker/kallskänk t ex. kalla rätter, smörgåsar

Arbetsbänk, minst en bänk med ho och blandare

Arbetsbänk med ho och blandare för grönsaker, vid omfattande hantering

Plats för skärmaskin, mixer, glassmaskin, konservöppnare, våg etc.

Kylskåp

Handtvättställ med engångshanddukar och tvål

  1. Starta restaurang: Kött- och kycklingberedning

Arbetsbänk med ho och blandare. Rutin för åtskild beredning av kyckling respektive kött ska finnas i systemet för egenkontroll.

Huggkubbe

Plats för köttkvarn (i kyla)

Köttkyl

Handtvättställ med engångshanddukar och tvål

 

  1. Starta restaurang: Fiskberedning

Arbetsbänk med ho och blandare

Fiskkyl

Handtvättställ med engångshanddukar och tvål

 

  1. Starta restaurang: Allergikost

Arbetsbänk med ho och blandare

Ev. särskild utrustning endast för allergikost

Kylskåp

Närhet till handtvättställ med engångshanddukar och tvål

 

  1. Starta restaurang: Baka till restaurangens verksamhet/bake-off

Arbetsbänk

Ugn, ev. degblandare

Plats för mjöl, bake-off produkter

Handtvättställ med engångshanddukar och tvål

 

  1. Starta restaurang: Renseri för jordiga grönsaker/rotfrukter

Rotfruktskyl

Arbetsbänk med djupa hoar och blandare

Plats för skalmaskin

Handtvättställ med engångshanddukar och tvål

 

  1. Starta restaurang: Diskutrymme

Diskbänk med stor ho och duschpistol

Diskmaskin, grovdiskmaskin med imkåpa

Plats för vagnar för diskkorgar

Utrymme för smutsig respektive ren disk

Plats för diskinlämning, avfallsbehållare, tomglas

Närhet till handtvättställ med engångshanddukar och tvål

 

  1. Starta restaurang: Förrådsutrymme

Utrymme för torrvaror, drycker, linne, porslin, tekniska artiklar, öl-, vin- och spritförråd

Utrymme för förpackningsmaterial

Frysutrymmen

Plats för utrustning för cateringverksamhet

 

  1. Starta restaurang: Städutrymme

Plats för städutrustning (svabbvagn, skurmaskin, rengöringsmedel etc.)

Upphängningskrokar för städredskap (moppar, skrapor etc.)

Utslagsvask och vattenblandare

 

  1. Starta restaurang: Kontor

Dator och skrivare

Skrivplats

 

Tänk igenom din utrustningslista ordentligt så att den passar för den verksamhet just du ska driva. Börja alltid med menyn och anpassa utrustningen efter den! Det handlar om att investera i de maskiner och de redskap som du verkligen använder, inte vad som ”kan vara vara bra att ha”. Den inredning du väljer ska givetvis passa till det tema du har valt. Gör detta förberedelsearbete noggrant, det kommer du att ha igen när du öppnar din restaurang.

 

 

Restaurangexperten Magnus Hellström

http://startarestaurang.se/wp-content/uploads/2016/08/annons22.jpg




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Marknadsföring

Starta restaurang: Fokus på entrén

Publicerad

den

Av

Starta restaurang: Entrén är det första gästen ser

Ofta läggs all energi på att utforma restaurangens inredning, på matsalen, köket, baren när man ska starta restaurang. Det är bra, men du har väl inte glömt att det första gästen möter är entrén och hur det ser utanför? Med lite planering kan du göra en enkel restaurangentré inbjudande.

En professionell restaurangskylt

Kontrollera först med din kommun vilka regler som gäller för att sätta upp en restaurangskylt. När du vet vad som gäller kan du anlita en skylttillverkare för att utforma en skylt till din restaurang. En proffsig skylt sänder ut en klar signal om att du är seriös och den välkomnar dina gäster. Kom ihåg att första intrycket är viktigt.

Andra skyltar på restaurangen

Andra skyltar som behöver sättas upp ska också vara proffsigt utförda. Det kan vara skyltar till parkeringen, ingen rökning alls eller var man får röka, öppettider, toalettskyltar etc. Snygga välgjorda skyltar ser alltid bättre ut och håller längre än en skylt du skrivit ut på din skrivare, hur laminerade de än är. (Handskrivna skyltar nämner jag inte ens …)

Belysning

God belysning utanför restaurangen är viktig för att skapa atmosfär. Utebelysningen är också väsentlig för gästernas säkerhet. Skaffa gärna utebelysning som tänder sig själv när skymningen kommer. Placera utomhuslampor strategiskt men använd bara inte strålkastare modell byggplats eller dylikt – för ett par dagar sedan möttes jag av två sådana utanför en restaurang och vad gjorde jag? Gick vidare, såklart. Trist att mötas av bländande ljus på det sättet. Till advent är det givetvis trevligt att installera julbelysning med gran eller ljusslingor i träden utanför din restaurang. Tag ner dem i januari annars ”syns” de inte längre och märks inte till nästa midvinter.

Restauranginformation

Menytavlor bredvid ingången till din nya restaurang är ett bra sätt att visa upp din meny och locka in passerande gångare. Se till att ha tillräcklig belysning för menytavlan, så att gästerna kan läsa den på kvällen också. Tillsammans med fasta väggmonterade menytavlor, kan du också använda en sandwichskylt på trottoaren (kolla med kommunen att det är OK ) för att visa din lunchmeny eller middagsmeny.

Utomhusmöbler

Kanske du har planerat för utomhusservering också? Då är det givetvis viktigt att skapa trevlig atmosfär kring de utemöbler du ställer fram. Särskilt med stolsmodellen kan du anpassa uteserveringen till ditt restaurangtema. Blomlådor eller blomkrukor, parasoller och terassvärmare är exempel på enkla saker som höjer uteserveringens nivå flera steg. När du ska köpa utemöbler är det klokt att investera i robusta kvaliteter som är producerade för att klara kommersiellt bruk. Även utan uteservering kan du placera en eller ett par bänkar utanför entrén, där gäster kan sitta och vänta på sitt sällskap i bra väder. Du kan också ställa upp några små bord och stolar, som påminner om en fransk uteservering.

Rökning?

Om du tillåter rökning på din uteservering, skaffa stadiga askkoppar med tyngd till borden. Tänk på att det också kan vara en god strategi att ha en avdelning rökfria utebord – många ickerökare vill gärna sitta ute utan att blir nerrökta.

Blommor, blommor

Blommor skapar alltid trivsel. Med några välfyllda stora utekrukor eller snygga blomlådor på utsidan av fönstren om det fungerar att hänga upp dem, kan du enkelt ”klä upp” även den enklaste entré. Blommor kostar inte mycket men är bra marknadsföring under våren och sommaren och en bit in på hösten. Har inte du gröna fingrar, kanske en medarbetare kan ta ansvar för att se till blomsterprakten håller sig fräsch, vattna och ta bort vissnade blommor när det behövs.

Markis

En markis över entrén tjänar flera syften. Ett är som regn- och solskydd. En markis kan också vara en skylt i sig med restaurangens namn och därmed tala för din verksamhet. En markis kan också skapa en välkomnande känsla till din restaurang. Vänd dig till en specialist på markiser för att få en markis av hög kvalitet och i rätt färg och mönster, till exempel för att matcha logotypen och ditt restaurangkoncept.

Musik

Att ha svag musik som passar ditt restaurangkoncept även utanför entrén är ett sätt att förlänga restaurangatmosfären. Här gäller det dock att ha svag ljudnivå och tänka på att du troligen har grannar…

Restaurangexperten Magnus Hellström

 

 

annons22

 

 




Vi på redaktionen skulle uppskatta det jättemycket om ni skulle vilja sprida denna informationen:

Share this page via Facebook
Fortsätt Läsa

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB