One of the first steps towards opening a new restaurant is to decide,,sv,restaurant concept,,sv,It may sound easy,,sv,but have you ever visited one,,sv,restaurant where the concept made you confused,,sv,You may have seen a menu that is not,,sv,matched the furnishings, for example,,sv,An ambivalent restaurant concept often means that guests do not want to come back,,sv,We have therefore,,sv,collective tips to help you create a winning restaurant concept,,sv,Buffets started serving in the 17th century,,sv,It is a concept that has passed,,sv,since then,,sv,It is popular with many guests,,sv,Consider whether buffets should be a part,,sv,of your restaurant's concept,,sv,Quick and relaxed,,sv,This concept is popular right now,,sv
restaurangens koncept. Det kanske låter enkelt, men har du någonsin besökt en
restaurang där konceptet gjort dig förvirrad? Du kanske såg en meny som inte
överensstämde med inredningen exempelvis.
Ett ambivalent restaurangkoncept gör ofta att gästerna inte vill komma tillbaks. Vi har därför
samlat tips som hjälper er att skapa ett vinnande restaurangkoncept.
1. Buffet. Bufféer började serveras redan på 1600-talet, det är ett koncept som klarat sig
sen dess. Det är populärt bland många gäster. Fundera på om bufféer ska vara en del
av din restaurangs koncept.
2. Snabbt och avslappnat. Det här konceptet är populärt just nu. This is a bit finer than that,,sv,a traditional fast food restaurant,,sv,These kinds of restaurants often use,,sv,disposable cutlery,,sv,and plates,,sv,but the food is often high quality, for example,,sv,organic ingredients,,sv,Café or bistro,,no,A café is a restaurant that does not offer table service,,sv,Customer,,de,ordering their food at a counter and serving themselves,,sv,A bistro is often mixed together,,sv,a cafe,,sv,but a bistro is in fact a café offering cooked food,,sv,relaxed,,sv,As the name suggests,,sv,A relaxed restaurant is relaxed and,,sv,backed in from menus to decor and atmosphere,,sv,Many independent,,sv,Non-chain restaurants have chosen this target,,sv,family owned,,sv,Restaurants often have this focus,,sv
en traditionell snabbmatsrestaurang. Den här sortens restauranger använder ofta
engångsbestick- och tallrikar, men maten håller ofta hög kvalitet med exempelvis
ekologiska ingredienser.
3. Café eller bistro. Ett café är en restaurang som inte erbjuder bordsservering. Kunden
beställer sin mat vid en disk och serverar sig själva. En bistro blandas ofta ihop med
ett café, men en bistro är i själva verket ett café som erbjuder lagad mat.
4. Avslappnat. Som namnet antyder, en avslappnad restaurang är avslappnad och
tillbakalutad i alltifrån menyer till inredning och atmosfär. Många oberoende
restauranger som inte tillhör någon kedja har valt den här inriktningen. Familjeägda
restauranger har ofta den här inriktningen.
5. Fine dining,,en,When you hear the words fine dining you often think of well-pressed tablecloths,,sv,linen sinks and waiters in tuxedo,,sv,A fine dining restaurant offers food,,sv,service,,en,and atmosphere of absolute top class,,sv,They are also at the highest price,,sv,A franchise restaurant has many advantages over,,sv,restaurants that do not belong to any chain,,sv,Guests probably know yours again,,sv,name and brand and you can quickly get started with the business,,sv,But to,,sv,running a franchise-based restaurant can be costly and there are many rules to do,,sv,correct after,,sv,A restaurant on wheels,,sv,Of course, a restaurant on wheels has the advantage that it can easily,,sv,moved to different locations,,sv. När man hör orden fine dining tanker man ofta på välpressade dukar,
linneservetter och servitörer i smoking. En fine dining restaurang erbjuder mat, service
och atmosfär av absolut toppklass. De ligger också högst prismässigt.
6. Franchiserestaurang. En franchiserestaurang har många fördelar jämfört med
restauranger som inte hör till någon kedja. Gästerna känner förmodligen igen ditt
namn och varumärke och du kan snabbt komma igång med verksamheten. Men att
driva en franchisebaserad restaurang kan vara kostsamt och det finns många regler att
rätta sig efter.
7. En restaurang på hjul. En restaurang på hjul har förstås fördelen att den lätt kan
flyttas till olika platser. You have low overhead costs in the business and you need,,sv,less staff than at a traditional restaurant,,sv,But keep in mind that even a rolling,,sv,restaurant requires a lot of care,,sv,Managing a catering restaurant allows you to expand,,sv,business without having to expand your own premises,,sv,If the restaurant's menus are,,sv,Popular, it can be a smart growth strategy to relate to catering activities,,sv,Food from other cultures,,sv,This is one of the easiest and least complicated,,sv,restaurangkoncepten,,da,You can choose to build your restaurant concept around,,sv,food culture from a particular country,,sv,such as China,,sv,Italy,,de,India or Mexico,,da,to both the menu,,sv,The decor and restaurant name should reflect the orientation,,sv
mindre personal än på en traditionell restaurang. Men kom ihåg att även en rullande
restaurang kräver mycket skötsel.
8. Catering. Att bedriva en cateringbaserad restaurang tillåter dig att expandera
verksamheten utan att behöva utöka dina egna lokaler. Om restaurangens menyer är
populära kan det vara en smart tillväxtstrategi att koppla på cateringverksamhet.
9. Mat från andra kulturer. Det här är ett av de lättaste och minst komplicerade
restaurangkoncepten. Du kan välja att bygga upp ditt restaurangkoncept kring
matkulturen från ett visst land, exempelvis Kina, Italien, Indien eller Mexico. Think of
att både menyn, inredningen och restaurangnamnet ska återspegla inriktningen.
10. Be sure to mix different restaurant concepts,,sv,It may seem tempting to mix,,sv,different restaurant concepts in order to stand out from the crowd of others,,sv,restaurant owners,,sv,Sure, it's smart to be original,,sv,but the risk is that you fail,,sv,by confusing the guest with a mix of multiple concepts,,sv. Det kan verka frestande att blanda
olika restaurangkoncept för att kunna sticka ut från mängden av andra
restaurangägare. Visst är det smart att vara originell, men risken är att du misslyckas
genom att förvirra gästen med en mix av flera koncept .
Restaurant expert Magnus Hellstrom