您打算开办一家餐厅,并希望它能够受到客人的欢迎,,sv,那你需要一个深思熟虑的概念,,sv,好的食物并不重要,,sv,您必须全面了解并为潜在客人提供美食整体体验,,sv,这不仅适用于装饰,也适用于菜单的设计,,sv,您的菜单不仅仅是一个简单的价目表,而是餐厅最重要的广告项目之一,,sv,重要的是要创建一个良好的第一印象的菜单,并说服客人,您的餐厅有能力生产美食佳肴,,sv,来了,,sv,提示可以帮助您一路走来,,sv,保持简短,,sv? Då behöver du ett genomtänkt koncept. God mat är inte allt som räknas. Du måste se till helheten och erbjuda potentiella gäster en gastronomisk helhetsupplevelse. Det gäller inte bara inredningen utan också utformningen av menyn. Din meny är inte bara en enkel prislista utan en av de viktigaste reklampelarna för restaurangen. Det gäller att skapa en meny som gör ett gott första intryck och som övertygar gästerna om att din restaurang har kapacitet att producera kulinariska delikatesser. Här kommer 10 tips som kan hjälpa dig på vägen!
1. Håll dig kort
När du gör utkastet till din meny bör du tänka på att hålla texten så kort som möjligt. Dina gäster vill inte läsa en roman, utan välja en maträtt på menyn. Därför bör du begränsa texten så mycket du kan. Självklart innebär det inte att du ska utelämna viktig information om maträtter och drycker – dina gäster vill veta vad de beställer.
2. Undvik främmande ord
Vi använder gärna främmande ord utan att tänka på det. Men det är inte säkert att dina gäster känner till alla gastronomiska fackuttryck. Undvik alltför komplicerade begrepp – eller förklara dem.
3. Stava rätt
Din meny är restaurangens reklampelare mot omvärlden. 为了给人留下好印象并显得专业,避免拼写错误,,sv,因此,在打印之前,请始终让其他人通读菜单,,sv,选择优质材料,,sv,这不仅仅是令人印象深刻的内容,,sv,而且,,sv,菜单本身,,sv,因此,您应该始终如一地选择高品质的材料,,sv,叶子越强壮,,sv,您的菜单将能够承受的管理越多,,sv,您还可以通过特殊的表面层或箔片保护它免受污渍和污垢的侵害,,sv,有一个统一的设计,,sv,在开设新餐厅时,请考虑采用一致的设计并让菜单反映出来,,sv,它给人一种专业的印象,,sv,菜单上必须非常出色,,sv. Låt därför alltid en annan person läsa igenom menyn innan den går i tryck.
4. Välj kvalitetsmaterial
Det är inte bara innehållet som ska imponera, utan också själva menyn. Därför bör du genomgående välja material av hög kvalitet. Ju kraftigare blad, desto mer hantering kommer din meny att tåla. Du kan också skydda den mot fläckar och smuts genom ett särskilt ytskikt eller en folie.
5. Ha en enhetlig design
När du startar en ny restaurang ska du tänka på att ha en enhetlig design och låta din meny återspegla den. Det ger ett professionellt intryck. Ha gärna med din logotyp på menyn i matchande typsnitt och färg.
6. Satsa på omslaget
Det första intrycket räknas och därför är det viktigt att omslaget på din meny tilltalar gästerna. Du uppnår rätt effekt med en snygg, men inte överdådig, design. Omslag till klassiska menyer med påskriften ”Meny” eller ”Dryckesmeny” kan gärna kompletteras med din restauranglogotyp.
7. Anpassa menyn efter målgruppen
Innan du öppnar en restaurang måste du fundera över din målgrupp. Vem vill du se som gäst? Ditt val här påverkar inte bara inredningen och valet av maträtter, utan också hur du utformar din meny. Även den bör anpassas till målgruppen. Riktar du dig främst till yngre personer bör du kanske välja en modernare och fräckare design.
8. Ha en tydlig struktur
En annan viktig aspekt är strukturen som ska vara enhetlig och tydlig. Vi rekommenderar att du delar in din meny i underkategorier. Du kan till exempel göra en indelning i Förrätter, Huvudrätter, Efterrätter osv.
9. Ha inte för många rätter
Innan du startar en restaurang måste du välja ut ett antal rätter att servera. Tänk på att inte erbjuda dina gäster för många rätter. Det blir bara jobbigt för gästen och kan dessutom göra att du själv förlorar överblicken över ditt erbjudande.
10. Glöm inte innehållsdeklarationen
Vissa ingredienser måste vara tydligt utmärkta på menyn. För att göra det praktiskt för dig själv och samtidigt underlätta för gästen kan du använda symboler med förklaringar i finstilt.
Bilder: © Rawpixel.com / Shutterstock. samt © Maxim Larin / Shutterstock