Connect with us

Catering

Coronakris – hur ska restaurangen överleva?

Publicerad

den

Coronakris – hur ska restaurangen överleva?

Coronavirusets spridning vänder upp och ner på vanliga rutiner. De ekonomiska konsekvenserna bara växer. Restauranger och caféer får allt färre gäster när rekommendationerna från myndigheterna är att undvika både folksamlingar och sociala sammanhang.

 

I detta krisläge gäller det att fokusera på vad du kan kontrollera själv. Finns det något du kan göra för att justera och anpassa din verksamhet utifrån den rådande situationen? Hur ska du möta upp kunderna som vill ha bra krogmat i coronatider? Och hur ska du kunna sysselsätta dina medarbetare när den riktiga restaurangservicen ligger nere? Några tips ges som kan hjälpa till att få in vissa intäkter ges här.

 

Take Away och hemleveranser

Alla måste äta och folk tröttnar på sin hamstrade pasta. För att liva upp hemmasittandet kommer kunderna vilja beställa hämtmat och gärna få maten hemkörd. Har du inte Take Away och hemleveranser redan – då är det dags att börja nu. Fokusera på ditt närområde så att det är lätt för kunderna att ta sig till dig och, omvänt, det går snabbt att köra ut till kunderna. Personal som i vanliga fall arbetar med servering kanske kan hjälpa till med utkörning. Räkna med att kunderna kan vänta i snitt ungefär en halvtimme från beställning till leverans.

 

Drive Through och Walk Through

Att handla hämtmaten från bilen innebär minsta möjliga direktkontakt med andra, ett bra alternativ i dessa tider. Är din restaurang placerad så att det är lätt att stanna till med bilen utanför? En variant på temat Take Away är att arbeta med Drive Through. Förbered så att maten kan levereras till bilen inom ett par, tre minuter. Kan inte bilar stanna till utanför, kan en möjlighet vara att helt enkelt öppna en Walk Through och sälja paketerad mat genom ett fönster, som en ”lucka i väggen”

 

Catering

Catering är verkligen viktigt i dessa tider. Erbjud förbeställning av färdiga luncher och middagar med ett visst antal portioner och kör ut till kunden. Ändra menyn varje vecka och använd gärna lokala råvaruleverantörer. Locka till merförsäljning med erbjudanden – köper kunden över en viss summa skickar du till exempel med aptitretare att börja måltiden med eller något gott till kaffet på maten …

 

Vad behöver jag?

Håll maten varm – eller kall – med thermoboxar, värmeboxar or Chests. Tänk på att skaffa bra förpackningsmaterial för Take Away-mat, det finns många varianter av engångsartiklar att välja emellan: Hämtboxar i olika modeller, odelade eller med flera fack. Matboxar av sockerrör. Soppskålar med lock, salladsskålar med lock. Sandwichlådor. Lunchlådor med handtag.

 

Kommunicera

Berätta om vad du erbjuder i dina sociala medier, till exempel Facebook och Instagram. Har du möjlighet att integrera bokning av de olika rätterna på din hemsida är det bra.

 

Restaurant expert Magnus Hellstrom

 

 

http://startarestaurang.se/wp-content/uploads/2016/08/annons22.jpg

Fortsätt Läsa

Catering

Cateringbox.se

Publicerad

den

Av

Cateringbox

Highly functional cateringbox! Perfect for your needs.

 

Homepage: www.cateringbox.se

Email: info@hot-solutions.se

Phone: 013-327 00 80

FAX:

Address: Idögatan,,sv,Appealing restaurant furniture and design is also very important for the restaurant to go well,,sv,info@horecawear.se,,en,What is the difference between a normal household fee,,sv 51, 582 78, Linköping

 

All involved in the catering needs stable catering boxes!

For an excellent transporting hot or cold foods needed the right equipment. We at cateringbox.se provide you with the products you need to run a successful catering.

We provide all forms of catering boxes as you could possibly need: Portable, Cars, Thermoboxar, Chests, Heat Boxes and Combo Boxes

 

To find a professional catering equipment, check back with us on cateringbox.se

Fortsätt Läsa
Advertisement
Advertisement
Intressant1 month sedan

Stage,et,The perfect choice for professional kitchens,sv,Lavasten grills are an excellent alternative for restaurants that want the convenience of gas grilling but still enjoy the smoky taste reminiscent of charcoal grilling,sv,Introduction,da,Lavasten grills have become a popular choice both in home kitchens and in professional restaurants,sv,As they combine the convenience of gas grilling with the flavor benefits of traditional charcoal grilling,sv,But what is a lava -grill really,sv,and how can it improve cooking in a hectic restaurant kitchen,sv,In this guide we go through the benefits,sv,The function and best use methods for lava -to -grill grills in a professional environment,sv,What is one,sv,stence grill,et: Det perfekta valet för professionella kök

Egenkontroll - Starta restaurang
Intressant2 months sedan

Self -control in the restaurant industry,sv,Keeping track of their own control is not just a requirement - it is one of the most important keys to success in the restaurant industry,sv,So work self -control and why it's a must,sv,Do you run a restaurant or go to mind to start a,sv,Then you have probably heard of self -control,sv,But what does it really mean and why is it so important for your particular business,sv,Let's dive deeper into the subject and explain why self -control is not just a requirement,sv,but also a smart strategy for running a safe and successful restaurant,sv,Self -control is about taking control of and ensuring that all,sv

Intressant2 months sedan

Julbord ‒ Nu är det dags att starta planeringen…

Trendigt

Copyright © 2017 HoT Solutions AB